TRT Müzik yayına başladı

TRT Müzik yayına başladı

TRT'nin müzik kanalı TRT Müzik, yayın hayatına başladı.

TRT'nin yeni kanalı ''TRT Müzik'' TRT İstanbul Tepebaşı Stüdyoları'ndaki gala gecesiyle yayın hayatına başladı.

Gala gecesine katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, girişte basın mensuplarına yaptığı açıklamada, TRT Turizm ve Belgesel kanalın da geçtiğimiz günlerde açıldığını anımsatarak, TRT'nin TRT Türk, TRT Şeş ve TRT Müzik kanallarıyla yoluna devam ettiğini söyledi.

TRT Müzik kanalıyla vatandaşların TRT'nin arşivini dinleme imkanını yakalayacağını ifade eden Arınç, şöyle dedi:

''TRT atılımlarına devam edecek. TRT'nin her kanalı Türkiye'nin özlediği, beklediği kanallardan biri olacak. TRT her gün yeni bir atılım içinde. Çok değerli üstatlar var. Hepsi bu açılış töreninde, ayrıca seviniyoruz. Bu hayırlı olsun. 24 saat müziğin her çeşidini halkımıza sunarak sevindireceğiz. TRT'nin her kanalı halktan büyük bir takdir topluyor. Hayırlı olsun.

Basın mensuplarının ''Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın dinleme olaylarıyla ilgili AK Parti hakkında inceleme başlattığı'' iddiasına ilişkin sorusu üzerine Bakan Arınç, ''Aman yarabbim... Böyle bir gecede bunları sormayın lütfen'' dedi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de TRT'nin 400 sanatçısının TRT Müzik kanalında yer bulacağını ve yeni kanalın Türkiye'de müzik kalitesini oturtturacağını kaydeden şahin, ''Türkiye'de yozlaşmaya doğru kayan bir müzik zemini var. TRT Müzik sayesinde insanlar kaliteli müzik dinleyecek. Amacımız bu. Projelerimiz devam edecek'' diye konuştu.

Geceye katılan İstanbul Valisi Muammer Güler de TRT Müzik kanalında türkülerin her çeşidine yer verilmesini beklediğini belirterek, yeni kuşaklara Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği'nin güzelliklerinin yansıtılması gerektiğini söyledi.

Güler, TRT Müzik kanalının iyi bir izleyicisi olacağını sözlerine ekledi.

Basına kapalı düzenlenen gala gecesinde, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Burhan Öcal, Kubat, Azerin, Burak Kut gibi ünlü sanatçılar sahne alacak.