Umem Projesi’nde “sertifika” Sevinci

Umem Projesi’nde “sertifika” Sevinci

Adana'da, istihdam sorununa çözüm bulunması, işsizlere meslek ve firmalara nitelikli eleman kazandırılmasını amaçlayan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi’nde başarılı kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

- Adana'da, istihdam sorununa çözüm bulunması, işsizlere meslek ve firmalara nitelikli eleman kazandırılmasını amaçlayan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi’nde başarılı kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök sertifika töreninde yaptığı konuşmada, UMEM’in Türkiye’nin en kapsamlı istihdam projelerinden biri olduğunu bildirdi. Sürenkök, Adana Sanayi Odası’nın koordinatörlüğünde bugüne kadar 14’ü iş yeri, 114’ü meslek liselerinde toplam 128 kurs açıldığını bildirdi. Proje kapsamında bin 316 kişinin teorik eğitim gördüğünü, bin 130 kişinin ise iş yerlerinde staj yaptığını vurgulayan Sürenkök, 19 pilot il arasında yer alan Adana’da bugüne kadar 750 kişinin iş yerlerinde istihdam edildiğini söyledi.

Proje kapsamında Adana Teknik ve Endüstri, İsmet İnönü, Yeşilevler Teknik ve Endüstri Meslek Liselerine makine teçhizat yatırımı yapıldığını belirten Sürenkök, sanayicilerden gelen talep doğrultusunda kurs açılıp nitelikli eleman yetiştirildiğini ifade etti.

Kursiyerlere teorik eğitimde 20, stajda ise 25 lira günlük ödeme yapıldığını vurgulayan Sürenkök, iş kazası ve meslek hastalıklarına karşın sigorta prim giderlerinin ödendiğini, firmalarda istihdam edilmeleri halinde sigorta primi işveren payının 3,5 yıl süreyle kamu kaynaklarından karşılandığını kaydetti.

Törende kursiyerler adına konuşan Mehmet Türk de, işsiz kalınca UMEM kapsamında açılan kurslara katılarak meslek ve iş sahibi olduğunu belirterek, “İşsizlere meslek ve iş umudu olmasından dolayı UMEM’e katkı sağlayanlara şükranlarımı sunuyorum” dedi.

UMEM Projesi’nde başarılı olan 34 kursiyere sertifikalarının verildiği törene, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler, Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, İŞKUR İşgücü Daire Başkanı Mehmet Aslan, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Genel Müdür Mehmet Yazar, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Uzman Saygın Baban ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nden Esra Doğan, okul ve firma yöneticileri katıldı.

Kaynak: DHA