Üreticilere Tarım Sigortası Çağrısı

Üreticilere Tarım Sigortası Çağrısı

Tarım Kredi Kütahya Bölge Müdürü Mustafa Çırak, Hisarcık ilçesinde yaptığı açıklamada, çiftçilerin indirimli krediden faydalanabilmeleri için mutlaka tarım sigortası yaptırmalarını istedi.

- Tarım Kredi Kütahya Bölge Müdürü Mustafa Çırak, Hisarcık ilçesinde yaptığı açıklamada, çiftçilerin indirimli krediden faydalanabilmeleri için mutlaka tarım sigortası yaptırmalarını istedi.

Müdür Çırak, “Önceki yıllarda çiftçilere 100 lira devletin sübvansiyonlu faiz indirimli kredilerini kullandırmışsak bunun 90 lirası indirimli kredi imiş. 2012 yılına geldiğimizde ise kullandırdığımız 100 liralık kredinin 40 lirası indirimli kredi, 60 lirası ise cari faizler, yani çiftçi yüzde 12-13 faiz oranından kredi kullanmış. Hem diyoruz çiftçilik zor zanaat, bizim yetiştirdiğimiz, sattığımız ürün masrafımızı karşılamıyor, hem de tarım sigortası yaptırmıyoruz. Devlet size bu imkanı vermiş. Yüzde 13 faizli kredi kullanmayın. Yüzde 5-7 kredi kullanın. Bunun için bir şart var, Tarsim tarım sigortası yapacaksın, bunda da yüzde 50-60’a varan oranları devlet gerisini çiftçi karşılıyor. Tarım Kredi Müdürlüklerine gidip hesap yaptırın. “Ben senden kredi kullanacağım, gübre, yem, ilaç alacağım, indirimli faizden kredi kullanırsam vade sonunda ne kadar para ödeyeceğim.” deyin. Sonra da sigorta yaptırmazsanız ne kadar para ödeyeceğinizi hesap ettirin. Sigorta yaptırdığınızda ödeyeceğiniz primi de hesap ettirin. Göreceksiniz ki sizin açınızdan menfaatinize olacak bir durum ortaya çıkacaktır. Bu amaçla indirimli kredi için sigorta yaptırın. Faiziniz yarı yarıya düşsün. Ayrıca yangın, kuraklık, don ve aşırı yağışlarda zararınızı sigorta ödeyecek.” diye konuştu.