Yunus Emre İmkb Ortaokulu Avrupalı Eğitimcileri Ağırlıyor

Yunus Emre İmkb Ortaokulu Avrupalı Eğitimcileri Ağırlıyor

Şanlıurfa Yunus Emre İMKB Ortaokulu bir ilk daha imza atarak Avrupalı eğitimcileri Şanlıurfa’ya getirdi.

- Şanlıurfa Yunus Emre İMKB Ortaokulu bir ilk daha imza atarak Avrupalı eğitimcileri Şanlıurfa’ya getirdi.

Hayat boyu öğrenme programı olan COMENIUS çerçevesinde hazırlamış olduğu ‘"GLOBAL POVERTY AND US" ( Küresel Fakirlik ve Avrupa Birliği) projesi kapsamında Avrupa Birliği ülkelerinden İtalya, Litvanya, Portekiz, Polonya ve Romanya’dan gelen 19 eğitimci, 3 öğrenci Şanlıurfa’ya geldi.

Şanlıurfa’ya gelen heyet ilk olarak Proje ortağı olan Yunus Emre İMKB Ortaokulunu ziyaret etti. Okula gelişlerinde halk oyunları gösterisiyle Okul Müdürü Adnan İkbal tarafından karşılanan heyet daha sonra okul gezerek çeşitli faaliyetler ve görüşmelerde bulundular.

Heyet daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’yi makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuiyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Avrupa Birliği adaylık süreci içerisinde yer alan ülkemizin bu etkinlikler yoluyla hem Avrupa’yı daha yakından tanıdığını hem de ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde başka ülkelere tanıttığını ifade etti. İlci "Avrupa eğitim sitemindeki uygulamalar ile bizim sistemimizdeki uygulamaları kıyaslama imkanını bu çalışmalarla yakalıyoruz” dedi.

Yunus Emre İMKB Ortaokulu Müdürü Adnan İkbal ise yaptığı konuşmada 26-30 Kasım 2012 tarihleri arasında İtalya’ya idareci, öğretmen ve öğrencilerimizin katılacağı bir gezi düzenleyeceğiz. İtalya’dan sonra sırasıyla Litvanya, Polonya, Portekiz ve Romanya’ya gideceğiz bu proje sayesinde okullar arası işbirliği, pedagojik metotlar ve materyaller geliştirmeyi, okulların idaresine yönelik iyi çalışmaların, yeniliklerin uluslararası boyutta yaygınlaştırılması hedeflenmekteyiz" dedi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci Avrupa’dan gelen eğitimci ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Avrupa ülkelerinden İtalya, Litvanya, Portekiz, Polonya ve Romanya’dan gelen 19 eğitimci, 3 öğrenci Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerleri gezme imkanı buldular.