Yurtdışında fuara katılacaklara uzmanından tavsiyeler !

Yurtdışında fuara katılacaklara uzmanından tavsiyeler !
Güncelleme:

Gür Tour’un Yöneticilerinden Gül Taner, yurtdışında fuara katılacak kişilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Pek çok sektörde yeni sezonun başladığı yurtdışı fuarlara katılım telaşı da başladı. Örneğin yakın zamanda Çin İhraç Ürünleri Fuarı ve Heim Tekstil Fuarı var. Her iki fuara da Türk firmaları yoğun ilgi gösteriyor.

Fuar turizmine odaklanmış Türkiye’nin en köklü ve en büyük uluslararası seyahat acentalarından Gür Tour’un Yöneticilerinden Gül Taner, Türkiye’den yurtdışına fuar ziyareti için giden kişi sayısının on bin civarında olduğunu söyledi. Genellikle 40 yaş ve üstü grubun fuar ziyaretlerine katıldığını belirten Gür Tour’un Yöneticilerinden Gül Taner bu kişilerin yılda en fazla 3-4 farklı fuarı ziyaret ettiklerini ifade etti.  

Sadece internetteki bilgilere güvenmeyin!

Firmaların ve yöneticilerin katılmak istedikleri fuarları internetten araştırdıklarını ve internetteki bilgilere göre program yaptıklarını söyleyen Gül Taner, internetteki bilgilerin doğru bilgilerin olup olmadığının teyit edilmesi gerektiğini ve fuarlarla ilgili internette yer alan bilgilerin çoğu kez eksik ve hatalı olduğunu belirtti.

Firmalara hangi fuara katılacaklarına karar verirken ziyaret etmeyi planladıkları fuarın kendi sektörleriyle, iş alanlarıyla ilgili olup olmadığını araştırmaları tavsiyesinde bulunan  Gür Tour’un Yöneticilerinden Gül Taner şu uyarılarda bulunuyor:

Yanlış organizasyon fuar turlarının kalitesini düşürüyor!

Kendiniz için fuar gezisi planı yaparken en çok dikkat etmeniz gereken kısım zamanlama. Fuarlar en fazla 3-4 günlüktür. Sabah erken uçuşlar ve fuarın son günü geç uçuşlar fuar turizmi için en cazip uçuş programıdır. Gün ortasında uçtuğunuz zaman fuarın ilk gününü kaçırmış olursunuz, fuarın son günü uçuşunuz sabah ise, yine o gününüz heba olmuş olur. Bu durumda 2 gününüz heba olurken fuarda sadece 1 günü verimli kullanmış oluyorsunuz.

Hatalı konaklama hem para kaybettiriyor hem de zaman!

Yurtdışı fuar turizminde en önemli unsurların başında konaklama geliyor. Fuar süresince kalınacak otellerin fuar alanlarının yakınlarında veya şehir merkezinde olması gerekiyor. Ayrıca konaklanacak otelin metro, tramvay gibi ulaşım araçlarına yakın olması tercih sebebiniz olmalı.

Örneğin sabah bir nedenle otelden fuar alanına transferi kaçırdınız. Bulunduğunuz noktaya yakın metro gibi ulaşım ağları yoksa en az 70-80 euro taksi parası ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Fuara gittiğinizi unutmayın!

Fuar ziyaretleri için yapılan fuar turizmi organizasyonu sizin iş bağlantıları kurabileceğiniz, alış veriş yapabileceğiniz ortamlardır.  Fuarlar için seyahat programı oluştururken fuar turizmi acentalarından bu doğrultuda ve bu amaca uygun paketler satın almanız gerekiyor.

Hem fuara katılayım hem de 5 yıldızlı tatil yapayım diyen kişilerin bu seyahatleri çoğu kez verimsiz oluyor.