Trump yalancı çıktı

Trump yalancı çıktı
Güncelleme:

ABD’li siyasetçilerin açıklamalarının doğruluğunu araştıran PolitiFact adlı internet sitesi, Donald Trump’ın iddialarının yüzde 78’inin yanlış olduğunu açıkladı

ABD başkanlık seçimlerindeki adayların söylemlerini mercek altına alarak doğruluğunu araştıran PolitiFact isimli internet sitesi, Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın kampanyası dahilinde gündeme getirdiği iddiaların yüzde 78'inin yalan olduğunu ortaya çıkardı. Tüm adayların yaptığı açıklamalardan 650'sini seçip araştıran PolitiFact, Trump'ın iddialarından yüzde 78'inin "yanlış" veya "neredeyse tamamen yanlış" olduğunu kanıtladı. Buna karşılık Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'ın iddialarının yüzde 53'ünün "doğru" veya "neredeyse tamamen doğru" çıktı. PolitiFact, 29 Haziran gününe kadar 465 gün içinde yapılan iddiaları incelemeye aldığını hatırlatırken, Trump'ın en çok yalan söyleyen aday olduğunu duyurdu. Toplam 650 açıklama arasında 158 ile en çok Trump'un iddialarının araştırıldığını bildiren PolitiFact, ABDsiyasetçilerine halkı doğru bilgilendirme çağrısı yaptı.

'METEOR DÜŞSÜN DAHA İYİ'
Public Policy Polling adlı kamuoyu araştırma kurumu tarafından yapılan bir anketse, ABD halkının seçimlerin önde giden isimleri Trump ve Clinton'a güvenmediğini ilginç bir sonuçla ortaya çıkardı. Ankete göre her on seçmenden biri, Trump ve Clinton'ın başkan olmasındansa bir meteorun dünyaya çarpmasını tercih ediyor. Ancak seçim yapmak zorunda kaldıklarında ABD halkının yüzde 43'ü Clinton'ı, yüzde 38'i ise Trump'ı tercih ediyor.

Etiketler donald trumph