Ankara alarma geçti ! İşte PYD'nin yeni rotası

Ankara alarma geçti ! İşte PYD'nin yeni rotası
Güncelleme:

Rusya ile İran'ın PYD kontrolündeki bölgeye silah yığması Ankara'yı hareketlendirdi. PYD Fırat'ın batısındaki Cerablus'a Afrin'in doğusundan girmeyi planlıyor.

Türkiye'nin Fırat'ın batısına geçmesini 'kırmızı çizgi' ilan etmesinden sonra PYD-YPG'nin, Rusya ve İran'ın desteğiyle Cerablus bölgesine girmek için hazırlık yaptığına ilişkin raporlar Ankara'yı alarma geçirdi.

Milliyet yazarı Serpil Çevikcan bugünkü köşesinde sınırın Suriye tarafında yaşanan hareketliliğin ayrıntılarını yazdı.

ANKARA'YA GELEN RAPOR

Ankara'ya gelen rapor Afrin-Başköy hattı Türkiye'nin Fırat'ın batısına geçmesini 'kırmızı çizgi' ilan etmesinden sonra PYD-YPG'nin, Rusya ve İran'ın desteğiyle Cerablus bölgesine girmek için hazırlık yaptığına ilişkin raporlar Ankara'yı alarma geçirdi. Rusya'yla İran'ın PYD'nin kontrolündeki Afrin'e 7-8 ayrı indirme harekâtıyla silah, mühimmat ve lojistik malzeme yığması Afrin'in doğusundan Cerablus'a doğru harekât planı' olarak yorumlandı.

ankara-alarmda-pyd-firat-in-batisini-degil-8102406_4945_m.jpg

AFRİN-BAŞKÖY HATTI

Ankara'nın 'kırmızı çizgi'sini aşmak amacıyla Fırat'ın batısına geçmek yerine Afrin'in doğusundan Cerablus-Mare bölgesine hareket etmeyi planlayan PYD-YPG'nin kontrolleri altındaki Afrin-Başköy arasında bir hat açtığı gelen bilgiler arasında.

PYD-YPG'nin Rusya ve İran'ın askeri desteği altında planladığı operasyonda "Afrin'in doğusundaki IŞİD'i buradan temizliyoruz" gerekçesini öne süreceği bildiriliyor.