Biden’dan bir skandal daha: Bu sefer de talimatları unuttu

Biden’dan bir skandal daha: Bu sefer de talimatları unuttu
Güncelleme:

ABD Başkanı Biden, konuşması öncesinde aldığı talimatları unutarak kendisini yine tuhaf bir durumun içinde buldu. Etkinlik, Beyaz Saray'ın resmi sosyal medya kanalı tarafından yayınlandı.

Pazartesi günü bölgelerdeki ekonomik duruma ilişkin bir etkinliğe katılan Biden, konuşma yapacağı sahneye çıktığında seyirciyi selamlarken, kafası karıştı ve daha önce aldığı talimatları yüksek sesle söyledi.

Amerikalı lider, yüksek sesle, “Kendimi tanıtmıyorum, Mark bunu yapıyor. Unuttum Mark. Hemen sahneye çıktım” diye konuştu.

Bu yıl 80 yaşına giren Biden'ın kendisini garip bir durumda bulması ilk kez yaşanmıyor.

Nitekim Beyaz Saray başkanı geçtiğimiz günlerde eski ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle'in kendisinin bu görevde olduğu dönemde ülkenin başkan yardımcısı olduğunu söylemiş, buna ek olarak, defalarca başkan yardımcılığı görevini yürüten Kamala Harris'i başkan olarak adlandırmıştı.

Rusya lideri Vladimir Putin'in adını da yanlış telaffuz eden Biden, ‘aşılama’ ve ‘gerginliği artırma’ sözcüklerini de karıştırmış, bunun yanı sıra Suriye'yi Libya ile ve Irak'ı ise İran ile karıştırmıştı.