Brüksel için ağlaması tepkilere yol açtı !

Brüksel için ağlaması tepkilere yol açtı !

Avrupa Birliği Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherininin

AB diplomasisinin başı, İtalyan politikacı Federica Mogherini, Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cuda ile Amman’da düzenlenen ortak basın toplantısında "Avrupa için üzücü bir gün" diyerek duygulanmış ve ağlamaya başlamıştı. 

Dünya basınında geniş yer bulan bu görüntünün ardından, Bu tür olaylar karşısında bir erkek politikacı bu tepkiyi vermezdi yorumları yapılırken Mogherini, bu çaresiz görüntüyü sergileyerek teröristleri keyiflendirmek, onların ekmeğine yağ sürmek ile suçlandı.  

MOGHERİNİDEN UTANIYORUM

Önümüzdeki aylarda yapılması beklenen Roma belediye başkanlığı seçimleri için adaylığını koyan bir başka İtalyan kadın politikacı Giorgia Meloni, Avrupada Federica Mogherini gibi birisi tarafından temsil edilmekten utanç duyuyorum sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

Aynı zamanda Fratelli DItalia (İtalyanın Kardeşleri) partisinin lideri olan Meloni, Mogherininin bu şekilde ağlaması, saldırılara maruz kalan Avrupanın ne kadar zayıf, aciz ve kırılgan olduğunun göstergesidir ifadelerini kullandı.

Meloni, bu olumsuz izlenimi yaratan Mogherininin istifa etmesi ve yerine daha ketum birisinin getirilmesi gerektiğini ekledi.  

Eski başbakanlardan Silvio Berlusconinin Roma belediye başkan adayı Guido Bertolaso da, Hemen beni maskülist olmakla suçlayacaklar, ama bu utanç verici bir sahnedir. Kamuoyu önünde böyle ağlayamazsınız diye eleştirisini dile getirdi. 

CHURCHILL NAZİZM KARŞISINDA BÖYLE AĞLAMAZDI

Mogherininin bu tavrı, İtalya parlamentosunda da gündeme geldi.

Aşırı sağcı Lega Nord (Kuzey Ligi) partisi milletvekillerinden Roberto Simonetti, parlamentodaki tartışmalar sırasında, Winston Churchillin (Birleşik Krallık eski Başbakanı), Nazizm karşısında böyle gözyaşı dökebileceğini düşünmüyorum, ancak şimdi eski ev hanımları bunu yapıyor diye konuştu. 

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Lia Quartapelle ise Simonettinin sözlerine karşılık Mogheriniyi koruyarak, Sizin kötü niyetli öfkenizdense, Mogherininin saldırıda ölen kurbanlar için döktüğü gözyaşlarını tercih ederiz dedi.

Temsilciler Meclisi Dış İşleri Komisyonu Başkanı Fabrizio Cicchitto da Mogheriniyi koruyarak, Savaştayız, haydi harekete geçelim demek kolay, bir an olsun insan olup, gözyaşı dökmek ayıplamaz diye konuştu.

MOGHERİNİ: İNSANİ BİR TEPKİ

Bu konuda La Repubblica gazetesine açıklama yapan Federica Mogherini ise, Brükselsaldırılarının büyük bir acıya neden olduğunu belirterek, Tepkim tamamen insani. Bu acı, ancak bir insan üzerinde tezahür edebilir dedi.