Erdoğan'ın çıkışı sonrası Avrupa'dan Türkiye için küstah açıklama

Erdoğan'ın çıkışı sonrası Avrupa'dan Türkiye için küstah açıklama
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine olumlu bakmıyoruz” açıklaması sonrası İsveç’ten Türkiye’ye yönelik küstah bir açıklama geldi.

NATO, son olarak İsveç ve Finlandiya’yı ittifaka dahil etmek istediğini açıkladı. İsveç ve Finlandiya, resmi olarak başvuru yapacaklarını duyurdu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başta PKK ve FETÖ olmak üzere, terör örgütlerine destek verdikleri gerekçesiyle, bu iki ülkenin üyeliğine “Olumlu bakmadığını” açıkladı.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, küstah bir açıklamayla Türkiye’yi tehdit etti: “NATO’daki bütün ülkelerin desteğini istiyoruz. NATO’nun önemli ülkeleri bizim arkamızda. Bizimle ve o ülkelerle iyi geçinmek, Türkiye’nin çıkarına olur.”

PKK'yı ziyaret etmişti

Ann Linde, 2020 ve 2021’de, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’yi ziyaret etti. Öte yandan İsveç parlamentosunda, PKK ile bağlantılı 6 milletvekili bulunuyor. İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde YPG'ye karşı başlattığı askeri operasyonlardan sonra, Avrupa Birliği ülkelerine "Türkiye'ye silah ambargosu koyun" çağrısında bulunmuştu.