Esad yine sivilleri vurdu

Esad yine sivilleri vurdu
Güncelleme:

Suriye ordusu, Şam ve İdlib'deki muhaliflere vakum bombası ve içi patlayıcı dolu çöp konteyneriyle saldırı düzenledi, 12 sivil öldü

Suriye ordusunun savaş uçakları ve helikopterlerle, başkent Şam ve İdlib kentindeki muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelere vakum bombası ve içi patlayıcı dolu çöp konteyneriyle gerçekleştirdiği saldırıda 12 sivilin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.

ENKAZ ALTINDA OLANLAR VAR

Şam sivil savunma yetkililerinin verdiği bilgiye göre, orduya ait savaş uçakları başkent Şam’ın Doğu Guta bölgesinde yönetim karşıtlarının kontrolünde yer alan Arbin beldesine vakum bombasıyla saldırdı. Burada 6 sivil hayatını kaybederken, onlarca kişinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Ayrıca beldede yıkılan evlerin enkazında hala ölü ve yaralılar bulunduğu kaydedildi. Yetkililer, sivil savunma ekiplerinin bölgede çalışmalara devam ettiğinin açıkladı.

ETKİSİ DAHA GÜÇLÜ BOMBA KULLANMAYA BAŞLADILAR

İdlib’teki sivil savunma yetkilileri ise, orduya ait helikopterin İdlib’in güneyindeki Eriha ilçesinde sivil yerleşim birimine içi patlayıcı dolu çöp konteyneriyle saldırdığını ve yine 6 sivilin hayatını kaybettiğini ifade etti.  Esad güçlerinin son zamanlarda İdlib vilayetinde muhaliflerin denetimindeki yerlere varil bombası yerine içi patlayıcı dolu çöp konteyneriyle saldırdığına işaret eden bölge yetkilisi, ”Esad güçleri bugün Eriha ilçesinde sivil yerleşim yerine içi patlayıcı dolu çöp konteyneriyle saldırdı. Saldırıda 6 bina yerle bir oldu. Çok sayıda binada da büyük maddi hasar meydana geldi” dedi.

Çöp konteynerleri etki gücü varil bombasından daha etkili ve yapımı daha kolay olduğu için rejim güçleri tarafından son dönemlerde sık olarak kullanılmaya başlandı.