Hindistan'da çatışma: Ölüler var

Hindistan'da çatışma: Ölüler var
Güncelleme:

Bağımsızlık yanlısı direnişçiler Hint milis gücü kampına saldırdı. Çatışmada 4 milis mensubu ve 3 isyancı öldü.

Bağımsızlık yanlısı direnişçiler, Hint milis gücü kampına baskın düzenledi. Çatışmada 4 milis mensubu  ve 3 isyancı öldü.

Hindistan'ın kontrolündeki Cammu Keşmir eyaletinde  bağımsızlık yanlısı direnişçiler ile Hint milis güçleri arasında çatışma çıktı. 

Milis güçleri sözcüsü Rajeş Yadav, sabahın erken saatlerinde eyaletin güneyindeki Lethpora Köyü yakınlarında bulunan milis gücü kampına silahlı kişiler tarafından baskın düzenlendiğini bildirdi. Yadav, çıkan çatışmada 4 milis mensubunun ve 3 saldırganın hayatını  kaybettiğini ifade etti.

Keşmir Vadisi'nde Pakistan ile Hindistan'ı birleştiren stratejik  karayolu üzerinde bulunan milis kampı, Hint ordusunun isyancılara karşı yürüttüğü  operasyonlar için üs sağlamanın yanı sıra milisi güçleri için eğitim merkezi  olarak kullanılıyordu.

Cammu Keşmir'deki çatışmalar, popüler direnişçi lider Muzaffer Ahmed'in yıl başında güvenlik güçleri tarafından öldürülmesinden bu yana arttı. Yıl boyunca yapılan protesto gösterileri ve çatışmalarda 200 direnişçi, 75 asker ve 40 sivil yaşamını yitirdi. 

Cammu Keşmir'deki direnişçi gruplar, 1989'dan bu yana bağımsız olmak ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor. İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana Hindistan ve Pakistan arasında tartışma konusu olan Keşmir'de yaşanan şiddet olaylarında bugüne dek yaklaşık 70 bin kişi hayatını kaybetti.