Hırvatistan'dan Türkiye açıklaması

Hırvatistan'dan Türkiye açıklaması
Güncelleme:

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Stier, AP'nin Türkiye hakkında tavsiye ettiği kararı desteklemediklerini açıkladı.

Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Davor İvo  Stier, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile üyelik müzakerelerini geçici bir  süre dondurmayı tavsiye eden kararına ilişkin, "Hırvatistan, Türkiye ile  müzakerelerin dondurulması kararını desteklemiyor." dedi.

Brüksel'de gerçekleştirilen NATO dışişleri bakanları toplantısının  ardından gazetecilere açıklamada bulunan Stier, ülkesinin Türkiye ile dengeli bir  ilişki kurmak için çaba gösterdiğini kaydetti.

Brüksel'de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüştüğünü  söyleyen Stier, görüşmenin ana konusunun Türkiye'nin kilit role sahip olduğu  sığınmacı krizinde karşılaştıkları sorunlar olduğunu aktardı.

Türkiye ile iletişim kanalının açık kalmasının önemine işaret eden  Stier, "Bildiğiniz üzere Hırvatistan, Türkiye ile müzakerelerin dondurulması  kararını desteklemiyor. Türkiye ile ilişkilerin dengelenmesi gerektiği ve Türkiye  ile işbirliğinin son derece önemli olduğu kanaatindeyiz.'' şeklinde konuştu.

Stier, Çavuşoğlu ile görüşmesinde ayrıca Güneydoğu Avrupa'daki mevcut  durumu da değerlendirdiklerini aktararak, özellikle Bosna Hersek'te istikrarın  sağlanması için önemli gördükleri Hırvatistan-Türkiye-Bosna Hersek üçlü  mekanizmasının karşılıklı işbirliği ve bölgenin istikrarı için son derece önemli  olduğunu sözlerine ekledi.