IŞİD'e katılım artıyor !

IŞİD'e katılım artıyor !
Güncelleme:

İslami terör örgütünün saflarına katılan yabancı sayısının azalmıyor aksine giderek artıyor..

Amerikan istihbaratı, sınır kontrolleri ve istihbarat paylaşımına karşın, Irak ve Suriye’de IŞİD saflarına katılan yabancı sayısının 30 bine yaklaştığını belirledi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarına yönelik hava operasyonları sürerken Amerikan istihbaratının hazırladığı son rapor, örgüte yabancı militan akışının hız kesmeden devam ettiğini ortaya koydu.

Rapora göre Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren terör gruplarına son 4 yılda katılan yabancı militan sayısı 30 bine ulaştı. Militanların 100’ü aşkın ülkeden geldiklerini belirten istihbarat yetkilileri, sınır kontrollerinin artırılması, istihbarat paylaşımı ve yeni terörle mücadele yasalarının yürürlüğe girmesinin, örgüte yeni üyelerin katılmasına engel olmadığını vurguluyor.

Amerikan istihbaratı, geçen yıl hazırladığı benzer bir raporda Irak ve Suriye’ye giden yabancı militan sayısını yaklaşık 15 bin olarak açıklamıştı. Yeni rapora göre koalisyon güçlerinin hava saldırılarında 10 bin civarında militan ölmesine karşın IŞİD’e her ay ortalama bin yeni militanın katıldığı ifade edildi. Haberde Türkiye’nin de örgüte yönelik gözaltı ve tutuklamaları artırdığı, koalisyon ortaklarıyla istihbarat paylaşımına ağırlık verdiği ve sınır güvenliğini güçlendirdiği kaydedildi.