Kraliçe 2’nci Elizabeth'in cenazesine damga vuran protesto

Kraliçe 2’nci Elizabeth'in cenazesine damga vuran protesto
Güncelleme:

İngiltere 2. Elizabeth'in yasını tutarken törenlere genç bir protestocunun hakkındaki cinsel taciz iddiaları nedeniyle kraliyetteki unvanlarını kaybeden Kraliçe’nin oğlu Prens Andrew’a “Sen yaşlı hasta bir adamsın” diye bağırdığı an damgasını vurdu.

İskoçya’daki Balmoral Kalesi’nde geçen hafta hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth için dün Edinburgh’da düzenlenen törende olay çıktı. 

Sessizliğin hakim olduğu tören sırasında genç bir protestocu, kalabalığın ortasında hakkındaki cinsel taciz iddiaları nedeniyle kraliyetteki unvanlarını kaybeden Prens Andrew'a “Sen yaşlı hasta bir adamsın” diye bağırdı. BBC'de canlı yayınlanan törende yaşanan olayda, çevredeki kalabalık adamı engelleyip yere düşürürken polis de göstericiyi olay yerinde uzaklaştırdı. Kalabalığın “Tanrı Kral’ı korusun” sloganlarıyla tepki gösterdiği genç adamın polise bağırarak “Ben yanlış bir şey yapmadım, bu mide bulandırıcı” dediği duyuldu.

O anlarda prensin sessizce önüne bakması dikkat çekti.

İskoç polisi, olayın ardından 22 yaşındaki gencin “huzuru bozma” suçlamasıyla gözaltına alındığını duyurdu.

Hakkında çıkan cinsel istismar iddiaları nedeniyle York Dükü Prens Andrew'in tüm askeri unvanları ve kraliyet himayeleri bu yılın başında elinden alınmıştı. Virginia Giuffre adlı bir kadın, Prens Andrew'in gençken kendisine “cinsel saldırı ve tacizde bulunduğunu” iddia ederek ABD'de dava açmış, iddiaları yalanlayan Andrew ise para karşılığı anlaşma yoluna gitmişti.