Lübnan karıştı ! Protestolar devam ediyor

Lübnan karıştı ! Protestolar devam ediyor
Güncelleme:

ABD'nin "Kudüs" kararı sonrasında Lübnan ABD Büyükelçiliği'nin önünde göstericilere müdahale edildi.

Başbakan Hariri’nin istifası üzerinden Suudi Arabistan-İran gerginliğinin yaşandığı Lübnan’da güvenlik güçleri, ABD Büyükelçiliği’nin önünde gösteri düzenleyen kalabalığa biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan kararı, Lübnan’da da protestolara neden oldu.

Filistin bayraklı göstericiler, Beyrut’taki ABD Büyükelçiliği binasına doğru yürüyünce, güvenlik güçleri kalabalığa biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Göstericiler, sokaklarda ateş yakarak barikat kurdu ve güvenlik güçlerine taş fırlattı.

İstifa üzerinden Tahran-Riyad gerginliği

Lübnan’da Başbakan Hariri’nin istifası üzerinden Suudi Arabistan-İran gerginliği yaşanıyor.

Saad Hariri, kurduğu hükümetin güvenoyu almasının üzerinden bir yıl geçmeden 4 Kasım'da, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da istifa ettiğini açıklamıştı. İstifa konuşmasında, "Hizbullah ve İran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırdığını" söyleyen Hariri, "kendisine suikast düzenlenebileceği endişesi taşıdığını" dile getirmişti.

Lübnan Başbakanı Hariri, istifasını açıklamasından 17 gün sonra ülkesine dönmüştü. Önce istifasıyla ilgili daha fazla istişarede bulunacağını belirten Hariri, ülkesine döndükten sonra yüzlerce destekçisine "Sizinle kalıyorum ve sizinle devam edeceğim" demişti.

Hariri, Salı günü de hükümetin bütün üyelerinin Arap ülkelerindeki çatışmalardan uzak kalma sözü vermesinin ardından, istifa kararından vazgeçtiğini duyurmuştu.