Merkel'den Sultanahmet açıklaması

Merkel'den Sultanahmet açıklaması
Güncelleme:

Almanya Başbakanı Merkel, İstanbul'daki saldırıda ölenlerin arasında Alman vatandaşlarının da olduğu açıkladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul'daki saldırıda ölenlerin arasında 'muhtemelen' Alman vatandaşı olduğunu açıkladı.

AFP'nin haberine göre Sultanahmet patlamasıyla ilgili açıklama yapan Merkel, "Tüm bilgiye sahip değiliz ancak ölen ve yaralanların arasında Alman vatandaşlarının olduğundan endişeliyiz" dedi. 

Merkel, önümüzdeki saatlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefon görüşmesi yapacağını söyledi. 

Angela Merkel, "Uluslararası terörizmin çirkin yüzünü İstanbul, Paris, Ankara veTunus'ta gördük. Buna karşı kararlı bir biçimde tavır almalıyız" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN UYARI

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Sultanahmet'teki patlamanın ardından vatandaşlarına turistik bölgeler ve kalabalıklardan uzak durmaları yönünde uyarıda bulundu.

AFP'nin haberine göre, Dışişleri açıklamasında, "İstanbul'u seyahat edenlere halka açık yerlerdeki büyük gruplardan ve turistik bölgelerden kaçınmaları yönünde güçlü bir çağrı yapıyoruz" denildi.

Dışişleri, vatandaşlarına medya ve resmi seyahat duyuruları aracılığıyla bilgi almaları tavsiye etti.

BAŞBAKAN, MERKEL İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakanlık kaynakları, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Almanya Başbakanı Şansölye Angela Merkel'i arayarak bugün İstanbul'da meydana gelen saldırıyla ilgili bilgi verdiğini ve hayatını kaybeden 10 kişiden çoğunluğunun Alman vatandaşı olması sebebiyle üzüntülerini ve taziyelerini ilettiğini açıkladı. Terörün tüm ülkeleri hedef aldığını belirten Başbakan Davutoğlu'nun, uluslararası terör örgütleri ile mücadelede kararlılığı vurguladığı, Alman yaralıların tedavisi için gereken her şeyin yapılmakta olduğunun da altını çizdiği kaydedildi. Başbakan Davutoğlu'nun soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü, gerekli bilgilerin de Alman yetkililerle paylaşılacağını ifade ettiği bildirildi.