Muammer Kaddafi'nin oğlu aday olacak

Muammer Kaddafi'nin oğlu aday olacak
Güncelleme:

İdama mahkum edildikten sonra 6 sene hapis yatan daha sonraserbest bırakılan devrik liderin oğlu Seyfülislam Kaddafi aday olmaya hazırlanıyor.

Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam, Libya devlet başkanlığına aday
İdama mahkum edildikten sonra altı sene hapis yatan ve geçen yıl serbest bırakılan devrik liderin oğlu, yakın zamanda Libyalıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin ülkesinde yapılacak devlet başkanlığı seçimlerine adaylığını koymaya hazırlandığı açıklandı.

Afrigate News haber sitesine göre, yardımcısı Ayman Ebu Ras, Seyfülislam Kaddafi'nin Libya'da ve özgür olduğunu ve devlet başkanlığı için yarışacağını söyledi.

Yardımcısı, Kaddafi'nin geleneksel bir anlayışla ülkesini yönetmek yerine ülkesini kurtarmaya talip olduğunu, ülkesi için de 'bütünleşmiş bir siyasi, güvenlik odaklı ve sosyal vizyon' yaratmayı amaçladığını sözlerine ekledi.

2011'de savaş suçları işlediği gerekçesiyle idama mahkum edilen Seyfülislam Kaddafi, babasına karşı ayaklanan protestocuları öldürmek ve şiddeti teşvik etmekle suçlanmıştı.

Kaddafi, 6 yıl süren tutukluluğun ardından geçen yıl Haziran ayında serbest bırakılmıştı.

Seyfülislam Kaddafi'nin Libya Halk Cephesi Partisi'nin adayı olacağı belirtildi.

Kaddafi'nin yakın zamanda Libya halkının karşısına çıkması bekleniyor.

Öldürülen Albay Muammer Kaddafi'nin en küçük oğlu Seyfülislam, babasının yerine geçecek kişi olarak görülüyordu.

Libya'nın başkenti Trablus'ta bir mahkeme, Muammer Kaddafi'nin oğlunu 2011'de savaş suçları işlediği gerekçesiyle idama mahkum etmişti.

Kasım 2011'de ülkenin batısındaki Zintan'da Ebu Bekir el-Sıddık örgütünün eline geçen Kaddafi 6 yıllık tutukluluğunun ardından serbest bırakılmıştı.

Seyfülislam Kaddafi'nin serbest bırakılması, ülkede istikrarsızlığın daha da artacağı kaygılarına yol açmıştı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi de, savaş suçlarından dolayı aranan Seyfülislam Kaddafi'nin teslim olması için müzakereler yürütüyordu.

text-ad
Etiketler aday kaddafi
Mansur Yavaş'tan iktidara zor soru: ''Hani PKK’lılar Ankara Büyükşehir’de sayaç okuyacaktı?'' Mansur Yavaş'tan iktidara zor soru: ''Hani PKK’lılar Ankara Büyükşehir’de sayaç okuyacaktı?'' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planını iktidara yakın isim ifşa etti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planını iktidara yakın isim ifşa etti Markette kanlı ''sen sapık mısın'' kavgası: Bir anne ve çocuğuna mermi yağdırdı! Markette kanlı ''sen sapık mısın'' kavgası: Bir anne ve çocuğuna mermi yağdırdı! Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi'nden skandal Atatürk paylaşımı Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi'nden skandal Atatürk paylaşımı Yıllardır tarihi bir mezarlık sanılıyordu... işin aslı ortaya çıktı! Yıllardır tarihi bir mezarlık sanılıyordu... işin aslı ortaya çıktı! Kim Milyoner Olmak İster'de daha ilk soruda joker sürprizi Kim Milyoner Olmak İster'de daha ilk soruda joker sürprizi Türkiye'de tam 52 yıldır böylesi görülmemişti: Güncel kabus haritası yayınlandı! Türkiye'de tam 52 yıldır böylesi görülmemişti: Güncel kabus haritası yayınlandı! ''Müjde'' denmişti ama... Türkiye'deki milyonlarca emekli artık SGK'ya her ay 9 bin TL ödeyecek! ''Müjde'' denmişti ama... Türkiye'deki milyonlarca emekli artık SGK'ya her ay 9 bin TL ödeyecek! Dolandırıcı çetesi imara açılan köyü altüst etti; tüm tapuları tek tek ele geçirdiler! Dolandırıcı çetesi imara açılan köyü altüst etti; tüm tapuları tek tek ele geçirdiler! Çağatay Ulusoy'lu, Demet Özdemir'li Eşref Rüya dizisi davalık oldu! Çağatay Ulusoy'lu, Demet Özdemir'li Eşref Rüya dizisi davalık oldu!
Türkiye'nin en renkli asırlık göçü başladı... Binlerce kişi birlikte yola çıktı! Türkiye'nin en renkli asırlık göçü başladı... Binlerce kişi birlikte yola çıktı! Beşiktaş'ta tarihe geçen imza töreni: Orkun Kökçü'nün maliyeti belli oldu! Beşiktaş'ta tarihe geçen imza töreni: Orkun Kökçü'nün maliyeti belli oldu! İYİ Partili isim MHP'li Semih Yalçın'a demediğini bırakmadı İYİ Partili isim MHP'li Semih Yalçın'a demediğini bırakmadı Temmuz ayı erken genel seçim anketinin sonuçları açıklandı; zirvedeki fark 2,3 puan! Temmuz ayı erken genel seçim anketinin sonuçları açıklandı; zirvedeki fark 2,3 puan! Türkiye'nin bir devi daha konkordato ilan etti Türkiye'nin bir devi daha konkordato ilan etti Önce İTÜ, şimdi de ODTÜ! Rektörü dakikalarca protesto ettiler Önce İTÜ, şimdi de ODTÜ! Rektörü dakikalarca protesto ettiler En fazla göç alan, en fazla göç veren il aynı ilimiz olurken, iç göçün nedeni de belli oldu En fazla göç alan, en fazla göç veren il aynı ilimiz olurken, iç göçün nedeni de belli oldu Bartın'da gizemli olay: Bal mumundan yapılmış bebek, bebeğe sarılı muska... Bartın'da gizemli olay: Bal mumundan yapılmış bebek, bebeğe sarılı muska... İstanbul'da vahşet! Üniversite öğrencisi genç kızın cesedi valizden çıktı İstanbul'da vahşet! Üniversite öğrencisi genç kızın cesedi valizden çıktı MHP'de bir ''yeni süreç'' istifası daha: ''MHP-AKP-DEM ittifakıyla yürümeyeceğim'' MHP'de bir ''yeni süreç'' istifası daha: ''MHP-AKP-DEM ittifakıyla yürümeyeceğim''