Obama, Gülen'i bu yüzden mi iade etmedi ?

Obama, Gülen'i bu yüzden mi iade etmedi ?
Güncelleme:

ABD'de Başkanlık koltuğunu devretmeye hazırlana Barack Obama'nın akrabalarını FETÖ okullarında bedavaya okuttuğu ortaya çıktı.

TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun ön taslak raporuna göre Fetullah Gülen’in talimatıyla, ABD Başkanı Barack Obama’nın Kenya’daki akrabaları FETÖ okullarında ücretsiz okutulmuş

Sözcü'nün haberine göre TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun ön taslak raporunda, Fetullah Gülen'in talimatıyla ABD Başkanı Barack Obama'nın akrabalarının Kenya'daki cemaat okullarında ‘ücretsiz' okutulduğu bilgisine yer verildi. 936 sayfalık taslak rapor komisyon uzmanlarınca hazırlandı. Komisyon üyelerinin henüz okumadığı ve netleşmeyen raporda, FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasına geniş yer verildi.

'ABD'DEKİ OKULLARI HIZLA ARTMIŞ'

Örgütün, 160 ülkeyi kapsayan 'Dev bir network' haline geldiği belirtilerek, Obama döneminde daha da geliştiklerine dikkat çekildi. Raporda, “Özellikle ABD ile ilişkilerine her zamankinden de özel bir önem vermiştir. ABD'deki örgüt okullarının sayısı bu dönemde hızla artmıştır. Üst düzey yetkililerle yakın ilişkiler geliştirilmesi için hiçbir masraftan kaçınılmamış, seçim bağışlarında bulunulmuştur” denildi.

TALİMATI GÜLEN VERMİŞ

Gülen'in talimatıyla Obama'nın Kenya'daki akrabalarının cemaat okuluna alındığı vurgulanan raporda şu tespit yapıldı: “FETÖ'nün 2007 yılı itibarıyla İstanbul İl İmamı olan ve akabinde Kenya Ülke Sorumlusu olarak atanan Ahmet Kara, Barack Obama'nın başkanlık yemin törenine davet edilen şahıslar arasında yer almıştır.

Obama'nın başkan adayı olmasıyla birlikte, Ahmet Kara'nın Fetullah Gülen'in talimatı doğrultusunda, Obama'nın Kenya'da yaşayan ailesiyle ilgilenmesi, akrabalarının çocuklarını gruba ait okula ücretsiz kabul etmesi ve aile fertleriyle iyi ilişkiler tesis etmesinin sonucu olarak gerçekleşmiştir.”

BABASI KENYALI, ANNESİ ABD'Lİ

Amerika'nın Hawaii eyaletindeki Honolulu kentinde 4 Ağustos 1961'de doğan ABD Başkanı Barack Obama'nın aynı adı taşıyan babası Kenya'nın Siaya bölgesinde doğmuş ve büyümüş bir Kenyalıdır. Annesi Ann Dunham ise ABD'nin Kansas eyaletinin Wichita kentinde doğmuş ve büyümüş bir Amerikalıdır.

Sözcü