MSB açıkladı! İdlib'de Türk-Rus ortak devriyesi

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanlığı, ''İdlib'deki M4 karayolunda kara ve hava unsurlarının katılımıyla 1'inci Türk-Rus birleşik kara devriyesi icra edildi.'' açıklamasını yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Moskova mutabakatı çerçevesinde; İdlib’deki M4 karayolunda kara ve hava unsurlarının katılımıyla 1'inci Türk-Rus birleşik kara devriyesi icra edildi" denildi.

Bakanlık tarafından ayrıca devriyeye ilişkin fotoğraflar paylaşıldı.

MSB açıkladı! İdlib'de Türk-Rus ortak devriyesi - Resim : 1

'GEREKLİ TEDBİRLER ALINARAK İCRA EDİLDİ'
Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'de gerçekleştirilen kara devriyesine ilişkin yeni açıklamada bulundu. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İdlib’de icra edilen 1’inci Türkiye- Rusya birleşik kara devriyesi; olası provokasyonları ve bölgedeki sivil halkın zarar görmesini önlemek amacıyla, Türk ve Rus Müşterek Koordinasyon Merkezleri arasındaki koordine sonucunda gerekli tedbirler alınarak icra edilmiştir" denildi.

MSB açıkladı! İdlib'de Türk-Rus ortak devriyesi - Resim : 2

“GÜVENLİ KORİDOR”

5 Mart'taki Moskova zirvesinden geçici ateşkes kararı çıkmış M4 karayolunda tesis edilecek güvenli koridorun işleyişi ise açık bırakılmıştı.

Mutabakatın 2. maddesi şu şekilde:

M4 karayolunun kuzeyinde 6 km ve güneyinde 6 km derinliğinde bir güvenli koridor tesis edilecektir. Güvenli koridorun işleyişine dair ayrıntılı esas ve usuller, Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu Savunma Bakanlıkları arasında 7 gün içinde kararlaştırılacaktır.

MSB açıkladı! İdlib'de Türk-Rus ortak devriyesi - Resim : 3

MSB açıkladı! İdlib'de Türk-Rus ortak devriyesi - Resim : 4

Seçiniz...