Muhalifler o bölgeye girdi

Muhalifler o bölgeye girdi
Güncelleme:

Suriye'de 300 bin kişiyi rejim kuşatmasından kurtarmak isteyen muhalifler o bölgeye girdi.

Suriye'nin Halep kent merkezindeki 300 bin kişiyi rejim kuşatmasından kurtarmaya çalışan muhalifler 3000 Konut mahallesine girdi

Muhaliflerin 3000 Konut mahallesini  tümüyle kontrol etmesi durumunda kuşatmanın kırılmasına 1,2 kilometre kalacak.
 
Suriyeli muhalif gruplar, Halep kent merkezinde  yüzbinlerce kişiyi kuşatan Beşşar Esed güçlerinin cephe hatlarını kırmaya devam  ediyor. 3000 Konut mahallesine giren muhalifler ilerlemeye çalışıyor. 
 
Muhaliflerin, ülkenin kuzeyindeki Halep'te kent merkezinin doğusunda  devam eden rejim kuşatmasını kırmak için önceki gün başlattıkları operasyon  sürüyor.  
 
“Halep Fetih Ordusu” çatısı altında hareket eden muhalifler, rejim  hatlarına saldırılarını, kuşatılan bölgenin içinden ve dışından gerçekleştiriyor.   
 
Dışarıdaki muhalif güçler, kuşatmanın güneybatısında bulunan  Dahiyetu'l-Esed semtini dün ele geçirmelerinin ardından bugün öğle saatlerinde  3000 Konut mahallesine girdi.  
 
Yusuf Peygamber Camii’ne kadar ilerleyen muhaliflerin mahallenin  tümüne hakim olmaları durumunda kuşatmadaki bölgeye uzaklıkları 1,2 kilometreye  düşecek.  
 
Kuşatma içinde kalan gruplar da Cemiyetu'z-Zehra semtinde yoğunlaşan  rejimin askeri ve lojistik merkezlerini top, havan ve füzelerle hedef almaya  devam ediyor.  
 
Halep kent merkezinin doğusunda yaklaşık 300 bin kişi yaşıyor.  Bölgenin Türkiye sınırındaki İdlib iliyle bağlantısını kuran Kastillo yolu 7  Temmuz'da rejim kontrolüne girmişti. Muhalifler, 6 Ağustos'ta yeniden koridor  açmayı başarsa da rejim 4 Eylül'de bölgeyi yeniden kuşatmıştı. Kentin doğusu,  rejimin ve Rusya'nın yoğun hava saldırılarıyla harabeye dönmüş durumda. Savaşın  başından bu yana bir milyondan fazla kişinin göç ettiği bölgede on binlerce kişi  de rejim ve destekçilerinin saldırılarında can verdi. Rejim güçleri, halen  Birleşmiş Milletlerin (BM) insani yardımlarına geçit vermiyor.