Musul'da flaş iddia: PKK da katılıyor

Musul'da flaş iddia: PKK da katılıyor
Güncelleme:

İngiliz Financial Times gazetesi, Musul operasyonuna PKK'nın da katılma ihtimali olduğunu yazdı.

Musul operasyonunda ikinci gün başladı. Türkiye ile Bağdat hükümeti arasında krize neden olan Musul'da ipler daha da gerilecek gibi.

İngiliz Financial Times gazetesi bugün yayınladığı bir haberde "PKK'nın Musul operasyonuna katılması ihtimalinin" olduğunu duyurdu. Gazeteye göre PKK'nın Musul operasyonuna katılma durumu Ankara ile Bağdat arasında krizi daha da derinleştirecek. 

ANKARA UYARDI

Gazete şunları yazdı:

"Türkiye ile Irak arasındaki gerginliğin de, PKK'nın operasyona olası katılımıyla alevlenebileceği kaydedilen yazıda, Bağdat'ın Türkiye'nin Başika'dan çıkmasını talep ederken, Ankara'nın Irak'ı PKK'ya destek olmaması konusunda uyardığı hatırlatıldı."

IŞİD ZEHİRLİ GAZ KULLANABİLİR

Öte yandan, haberin diğer bölümünde IŞİD'ni Musul'da zehirli gaz kullanma ihtimali değerlendirildi. Haberde "Bazı Iraklı güvenlik yetkilileri operasyonun hızlı ve kararlı olacağını söylerken, bazıları uzun ve yorucu bir saldırı olacağından endişe ediyor" denildi.

Haber şöyle devam etti:

"Birçok askeri ve siyasi gözlemci IŞİD'in Musul'da yenilgisinin kaçınılmaz bir sonuç olacağını söylerken, IŞİD'in sivillere zehirli gaz kullanması ve yüzbinlerce Musullu'nun toplu göçe zorlanmasından endişe ediliyor."

MUSUL OPERASYONUNUN EN ZORLAYICI YÖNÜ...

Gazeteye göre, Musul operasyonunun en zorlayıcı yönü ise, İran destekli Şii güçlerin Sünnilerin yoğunlukta olduğu bölgedeki rolünün mezhep gerginliği yaratması riski.