Peşmerge'den PKK'ya rest

Peşmerge'den PKK'ya rest
Güncelleme:

Peşmerge komutanlarından olan Ali Avni, PKK'ya çok sert sözler söyledi.

KDP MKYK Üyesi ve Peşmerge Komutanlarından Ali Avni, KDP ve PKK arasındaki gerginliği değerlendirdi. PKK'nın "Şengal'i biz kurtaracağız" diyerek "algı operasyonu" yaptığını söyleyen Avni, "Irak'ta ne işiniz var. Gidin, Türkiye'deki demokratik zeminde siyasetinizi yapın" dedi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Peşmerge Komutanlarından Ali Avni, Musul'a bağlı Yezidi Kürtlerin yaşadığı Sincar ilçesinde terör örgütüPKK ile Mesut Barzani'nin lideri olduğu KDP arasında yaşanan gerginliği AA muhabirine değerlendirdi.

PKK'nın Sincar üzerinde propaganda yapmak istediğine dikkati çeken Avni, "PKK, Şengal'ı kendisi için bir malzeme haline getirmek istiyor. Amaçları, kamuoyuna 'işte Şengal'i biz kurtardık' mesajını vermek. Halbuki Şengal ilçe merkezini IŞİD'den kurtaracak operasyon planını bozan ve sabote eden PKK'dır. Peşmerge, PKK'nın sabote etmesi nedeniyle operasyonu sürekli erteliyor" diye konuştu. "PKK, istediği gibi hareket edemez"

"IRAK'TA NE İŞİNİZ VAR? GİDİN TÜRKİYE'DEKİ DEMOKRATİK ZEMİNDE SİYASET YAPIN"

Sincar'ı kurtaracak operasyonda PKK'nın yer almayacağı bilgisini paylaşan Avni, Yezidi Kürtlerin örgüte katıldığı ve PKK'ya destek verdiği şeklindeki iddiaların doğru olmadığını belirtti. Avni, PKK'nın "Şengal'i biz kurtaracağız" diyerek "algı operasyonu" yaptığını dile getirdi. Avni, örgüteIrak'ı terk etmesi çağrısında bulunarak, "Irak'ta ne işiniz var. Gidin, Türkiye'deki demokratik zeminde siyasetinizi yapın. Silahla, öldürmeyle ne işiniz var. Kürdistan bölgesinde askeri ve idari boşluk bulunmuyor. PKK'nın yardımını gerektirecek bir durum söz konusu değil. Şengal'in bir sahibi var, resmi ve yasal kurumları mevcuttur. Eğer güçleri yetiyorsa önce bulundukları bölgelerde IŞİD'in elindeki yerleri kurtarsınlar. Onların yaptığı yalnızca yalan ve iftiradır. İddialarının gerçeklerle uzaktan yakından hiçbir ilişkisi yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

"Akıl dışı yöntemler, baskı ve dayatmalarda bulunan PKK'nın Şengal'da varlık göstermesine müsaade etmeyiz. Peşmerge güçlerimiz Şengal operasyonu için yeterlidir" diyen Avni, "PKK'nın buraları terk etmesi için defalarca kez uyarıda bulunduk. Kürdistan bölgesinin içişlerine müdahale etmemeleri gerektiğini hatırlattık. Şiddete ve çatışmaya gerek kalmadan bu sorunu çözmek istiyoruz" şeklinde konuştu.