Starbucks mahkemelik oldu

Starbucks mahkemelik oldu
Güncelleme:

Dünya genelinde 20 binden fazla kahve mağazası bulunan ABD merkezli Starbucks'a 5 milyon dolarlık buz davasının ardından şimdi de "meyve" davası açıldı.

Dünyanın en büyük kahve zinciri Starbucks, bir kez daha mahkemelik oldu. Geçtiğimiz pazartesi federal bir yargıç tarafından, Starbucks'a meyveli içeceklerinde meyve olmadığı gerekçesi ile dava açılması talimatı verildi.

Manhattan'daki ABD Bölge Yargıcı John Cronan, içeceklerin isimlerinde adı geçen meyvelerin içeriğinde de bulunmasını beklediğini söylerken, birçok tüketici de Starbucks'ın Mango Dragonfruit, Mango Dragonfruit Lemonade, Pineapple Passionfruit, Pineapple Passionfruit Lemonade, Strawberry Açai ve Strawberry Açai Lemonade Refreshers ürünlerinde reklamı yapılan mango, çarkıfelek meyvesi bulunmaması nedeniyle şikayetçi oldu.

İLK DEĞİL

Daha önce, ABD’nin Illinois eyaletinde yaşayan Stacy Pincus isimli bir kadın, Starbucks’a 5 milyon dolarlık dava açtı. Starbucks’un buzlu içeceklere, reklamlardaki görsellerden çok daha fazla buz koyduğunu ve bu yolla haksız kazanç elde ettiğini iddia eden Pincus, konuyu yargıya taşımış 5 milyon dolarlık dava açmıştı.

Dünya genelinde 20 binden fazla kahve dükkanı bulunan ABD merkezli kahve devine karşı açılan başka davalar da bulunuyor.

Kahve devi birkaç ay önce de, sıcak içecekleri nedeniyle dava edilmişti. Sıcak içeceklerin konulduğu bardakların tamamıyla doldurulmadığını iddia eden bir müşteri, Starbucks’ı mahkemeye vermişti.