Yemen'in harika çocuğu saldırıya uğradı

Yemen'in harika çocuğu saldırıya uğradı
Güncelleme:

Yemen'de harika çocuk olarak bilinen 15 yaşındaki Abdullah el-Sanabani hava saldırısı sonucu vücudu yandı.

Yemen'in harika çocuğu olarak adlandırılan 15 yaşındaki Abdullah el-Sanabani, Suudi jetlerinin hava saldırısı sonucu yandı. Sanabani, bacağını ve parmaklarını kaybedebilir.

Sıklıkla insan hakları ihlalleriyle gündeme gelen ve binlerce sivilin hayatını kaybetmesine yol açan Suudi arabistan öncülüğündeki koalisyon, bu kez Yemen’in harika çocuğu olarak adlandırılan 15 yaşındaki Abdullah el-Sanabani’nin yanmasına neden oldu. 2012’de bilimsel keşfiyle uluslararası bir yarışmayı kazanan ve NASA’yı ziyaret kazanan Sanabani, bacağını ve parmaklarını kaybedebilir.

Reuters’ın haberine göre, Sanabani, Suudi jetlerinin 7 Ekim’de vurduğu düğünde yer alıyordu. Sanabani’nin saldırıda akrabalarını kaybettiği belirtilirken, Ürdün’de bir hastanede tedavi gören harika çocuk, bilimsel çalışmalarına Yemen’de devam edip etmeyeceği sorusuna, “İnşallah” yanıtını verdi.

AİLESİNİN ÇOĞUNU KAYBETTİ

Sanabani’nin babası Kais, oğlunun durumuyla ilgili, “Vücudunun yaklaşık yüzde 45’i ikinci ve üçüncü derece yanık. Sağ elindeki beş parmağı ve sol bacağı yandı ve doktorlar onların kesilip kesilmeyeceğini tartışıyor” dedi.

Suudi jetlerinin düğün katliamında bir gelin ve damadın yanı sıra, Sanabani’nin büyükannesi ve babası, teyzesi, iki amcası ve birkaç kuzeni hayatını kaybetmişti. Saldırıda 15’i çocuk olmak üzere 43 kişi yaşamını yitirmişti.