Yeni keşif müjdesi: 3 ilde petrol fışkırdı

Yeni keşif müjdesi: 3 ilde petrol fışkırdı
Güncelleme:

Türkiye'de yeni bir petrol rezervi keşfedildi. Arar Petrol A.Ş, Hatay, Osmaniye ve Adana il sınırları içerisinde iki ayrı sahada petrol keşfettiğini duyurdu.

Türkiye'de petrol arama çalışmaları hızla devam ederken, Arar Petrol AŞ'den müjdeli haber geldi. Şirket, Hatay, Adana ve Osmaniye illerinin sınırları içinde iki ayrı sahada petrol keşfettiğini duyurdu. Arar Petrol, bu sahalardan petrol çıkarmak için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne (MAPEG) iki adet petrol işletme ruhsatı başvurusunda bulundu.

Arar Petrol AŞ'nin keşfi, Hatay, Adana ve Osmaniye illerinde AR/ARR/K/O36-a1, a2, a3 pafta numaralı petrol arama ruhsat sahasında gerçekleşti. Şirket, 17 Mayıs 2024 tarihinde MAPEG'e yaptığı başvuruda, ARİ/ARR/K/O36-a1-1 ve ARİ/ARR/K/O36-a2-1 paftalarında petrol işletme ruhsatı talep etti.

Bu gelişme, Türkiye'nin enerji bağımsızlığına katkı sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Özellikle Ukrayna-Rusya savaşı sonrası enerji güvenliğinin öneminin artmasıyla, Türkiye'de yapılan bu tür keşifler stratejik bir değer taşıyor. Gabar Dağı'ndan gelen benzer müjdelerle birlikte, çevre illerde de petrol bulunması umut ediliyor.