En düşük emekli maaşına zam ortalığı karıştırdı

En düşük emekli maaşına zam ortalığı karıştırdı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam canlı yayında duyurduğu en düşük emekli maaşının 5.500 TL'den 7.500 TL'ye çıkarılacağına dair müjdesi emeklileri sevindirirken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’un bu hesabı haksızlığı ortaya çıkardı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Recep Tayyip Erdoğan muhalefetin başından bu yana direttiği en düşük emekli maaşları için seçim müjdesini dün akşam katıldığı NTV ve Star TV ortak yayınında vermişti.

Erdoğan yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükseltileceğini söyledi. Erdoğan'ın söz konusu açıklamasının ardından emekliye maaş promosyonu ve bayram ikramiyeleri ile en düşük emekli maaşı alan kişinin geliri ile asgari ücretlinin yıllık geliri eşitlendi. Bayram ikramiyelerinin de en az 1.500 TL olması bekleniyor. Ayrıca bankaların verdiği emekli maaşı promosyon da eklenince de toplam gelir 100.000 TL'yi buluyor.

Ancak asgarî ücretlinin yıllık geliri ise 102.000 TL....

Kişisel sosyal medya hesabından emekli maaşı için dikkat çeken bir paylaşım yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, "En düşük emekli aylığına yapılan yüzde 36.4 oranında zam tüm emekli aylıklarına aynı oranda yansıtılmalıdır aksi durumda fazla prim ödeyenlere haksızlık olur! (SSK ve Bağ-Kur’da en düşük emekli aylığı 5.500’den 7.500’ye çıkartıldı…)" dedi.