Deichman, Türkiye’ye 20 mağaza daha açacak

Deichman, Türkiye’ye 20 mağaza daha açacak

Avrupa’nın büyük ayakkabı perakendecilerinden Deichman, sene sonuna dek Türkiye’de 20 mağaza açmayı planlıyor.

Avrupa’nın büyük ayakkabı perakendecilerinden Deichman, sene sonuna dek Türkiye’de 20 mağaza açmayı planlıyor. Şirket, 20 milyon lirayı bulan bu yatırım ile gelirini ve karını önemli oranda artırmayı hedefliyor.



2012’de yüzde 33,5 büyüme ile 185 milyon lira ciro elde eden Deichman Türkiye’nin Genel Müdürü Atilla Özkul, “Avrupa ve ABD dahil ‘like for like’ yani aynı metrekarede ciro artışında 4 senedir açık ara birinciyiz. Bu Türkiye’nin önemini ortaya koyuyor. 2011’de Türkiye’de 4 milyonu aşkın ayakkabı ve aksesuar satışı yaptık, geçen sene bu rakam yaklaşık 5,5 milyonu buldu.” dedi.


Türkiye’de 35 ilde online shop ve 81 mağazada müşteri ile buluşan Deichmann, ülkede 100. mağazasını bu sene açacak. Atilla Özkul, “Tamamen kendi öz sermayemizle büyüyen bir perakende deviyiz. Türkiye’ye yaptığımız güçlü yatırımlar ise güvenimizin bir işareti. 2013’te 20 yeni mağaza açarak 20 milyon lira yatırım yapmayı öngörüyoruz, Almanya’nın ardından en büyük yatırımı Türkiye’ye yapıyoruz.’’ ifadelerini kullandı. Özkul, şöyle devam etti:

“Deichmann kalifiye ve moda ürünleri, uygun fiyatlarla tüketiciye sunan bir marka. Yani ulaşılabilir modayı müşterilerimizle tanıştırıyoruz. Türkiye’nin en batısından en doğusuna her yerde ürünlerimizi tanıtıp, satmayı planlıyoruz. Türkiye kesinlikle markamızı benimsedi, ürünlerimizi beğenerek kullanıyor. Mağazalarımızda her bütçeye her yaşa ve her stile hitap eden ürünleri bulunduruyoruz; hem PR araştırmalarımız hem de cirolarımız bunun bir emaresi.

Geçen sene globalde yüzde 7,4 büyüyerek 4,5 milyar Euro grup cirosu elde ettik. 2011’de dünya genelinde 156 milyon çift ayakkabı satışı yaptık, 2012’de ise bu rakamı 165 milyon çift ayakkabı satışına çıkardık.”

Türkiye’de merkez ofis ve satış personeli olmak üzere 1.000’i aşkın eleman istihdam eden şirket, çalışanlarına eğitimler de veriyor. 2013’te büyüyen organizasyonel yapısı ve yeni açılacak mağazaları beraberinde 250 elemanı daha bünyesine dahil etmeyi amaçlıyor.
CİHAN