Elektrikli araçlar için dev adım! Bu işi yapana 300 milyon TL destek verilecek

Elektrikli araçlar için dev adım! Bu işi yapana 300 milyon TL destek verilecek
Güncelleme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank elektrikli araçlar için yüksek hızlı şarj istasyonları destek programına başvuruları bugün başlayacağını açıkladı. Varank, "1500'den fazla yüksek hızlı şarj istasyonunun kurulacağı 300 milyon lira bütçeli destek programını başvuruya açıyoruz" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde TÜBİTAK, Türk Patanet ve Marka Kurumu ile Hepsiburada iş birliğiyle hayata geçirilecek olan Hepsiburada Yapay Zeka ve Coğrafi İşaretli Ürünler İş Birliği' imza töreni Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Bilişim Vadisi'nde yapıldı.

Yapay Zeka Enstitüsü de bu alanda ektiğimiz tohumlardan sadece bir tanesi. Enstitümüzde özel sektör ve kamu bir araya gelerek çalışmalar gerçekleştirecek. Burada geliştirilen temel teknolojiler, algoritmalar kısa sürede tüm sektörlerin kullanımına açılacak. İşte Yapay Zeka Enstitüsü bünyesinde kurulan E-Ticaret Yetkinlik Merkezi de e-ticarette yapay zeka çözümlerine öncülük edecek. Hepsiburada - TÜBİTAK iş birliğinde kişiselleştirme, daha etkili satış, akıllı arama, sanal asistan gibi yapay zeka uygulamaları bir adım öteye taşınacak. Taraflar bilgi, deneyim, altyapı ve uzmanlıklarını karşılıklı olarak paylaşıma açacaklar" dedi.

YÜKSEK HIZLI ŞARJ İSTASYONLARI İÇİN DESTEK

Bakan Varank yüksek hızlı şarj istasyonları destek programına başvuruları yarın açacaklarını belirterek, şu açıklamada bulundu: "Bu dönemin en önemli gündem maddelerinden bir tanesi nedir? Elektrikli araçlar. İşte biz burada da kamu olarak özel sektöre liderlik ediyoruz. Yüksek hızlı şarj istasyonları konusunda proaktif bir yaklaşım ortaya koyduk. Sayın Cumhurbaşkanımız bundan iki hafta önce yüksek hızlı şarj istasyonları destek programını kamuoyuna ilan etmişti. 1500'den fazla yüksek hızlı şarj istasyonunun kurulacağı 300 milyon lira bütçeli destek programını cumartesi itibarıyla yani yarından itibaren başvuruya açıyoruz. Bundan sonrası için artık top sizde. Başarı için kamunun gayretlerini özel sektörün girişimciliğinin takip etmesi gerekiyor. Bu manada işletmelerimize büyük sorumluluklar düşüyor. Sizlerin dönüşüme ayak uydurarak pozisyonunuzu geliştirebilmeniz bu ülkenin geleceğinin teminatıdır. (DHA)