Bitcoin durdurulamıyor ! Rekor üstüne rekor

Bitcoin durdurulamıyor ! Rekor üstüne rekor
Güncelleme:

Sanal para birimi Bitcoin, ilk kez 12 bin doların üzerine çıktı.

Sanal para birimi Bitcoin'in değeri, ilk kez 12 bin doları aşarak yeni bir rekor kırdı.

Bitcoin'in değeri, gün içinde 12 bin 580 dolara tırmanarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Sadece bu sene içinde yaklaşık yüzde 1100 değer kazanan Bitcoin, TSİ 12,45'de ise 12 bin 579 dolardan işlem görüyordu.

210 MİLYAR DOLARA YAKLAŞTI

Dünya genelindeki 1200'e yakın sanal para arasında en değerli olan Bitcoin’in toplam piyasa değeri ise 210 milyar dolara yaklaşıyor.

Sanal biriminin değer kazanmasında ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonunun (CFTC) cuma günü yaptığı "ABD merkezli finans firmaları CME Group, CBOE ve Cantor Fitzgerald kripto para tabanlı finansal ürünlerin 18 Aralık itibariyle listelerine ekleyeceklerine" dair açıklamasının etkisi olduğu belirtiliyor.

Bakan Kurtulmuş'tan Bitcoin açıklamasıBakan Kurtulmuş'tan Bitcoin açıklaması

"TEHLİKELİ SPEKÜLATİF BİR BALON"

Bitcoindeki rekor serisi devam ederken, kripto para birimine karşı itirazlar da devam ediyor. Konuyla ilgili son çarpıcı yorum ise Yale Üniversitesi profesörlerinden ünlü ekonomist Stephen Roach'tan geldi. Aynı zamanda Morgan Stanley'in önceki Asya Yönetim Kurulu Başkanı ve başekonomisti olan Roach, "Bu akla hayale gelmeyecek çok tehlikeli spekülatif bir balon" dedi.

Bitcoin'in şimdiye kadar gördüğü en sert hareket eden finansal ürün olduğunu belirten Roach, "Şimdiye kadar hiçbir ürünün bu kadar dik bir grafikle yükseldiğini görmedim. Ancak Bitcoin kariyerimde gördüğüm en en dik patikayı izliyor" ifadesini kullandı.

Seçiniz...

Etiketler bitcoin finans