Gıda devi iflastan döndü

Gıda devi iflastan döndü
Güncelleme:

2 yıl önce mali krize giren gıda devi Frigo Pak, iflasın eşiğinden döndü.

Bursa İnegöl’de faaliyet gösteren Frigo Pak iki yıl önce mali krize girdi. Hacizler ile yüz yüze kalan şirket iflas erteleme istedi. İflas erteleme davası 2 yılı aşkın süre devam eden şirketin önünde iki yol vardı: Mahkeme ya iflas kararı verecek veya şirketin kurtulduğunu duyurmuş olacaktı. 14 duruşma sonrası karar dün çıktı. Mahkeme, şirketin borca batık durumdan çıktığını belirterek, atanan kayyumları da geri çekti. Böylece, iflasın eşiğine gelen şirket de kurtulmuş oldu.

İKİ YIL ÖNCE MALİ DARBOĞAZA GİRDİ
FRİGO-Pak Gıda Maddeleri San. Ve Tic. AŞ, 40 yıla yakın bir süredir faaliyette. Şirketin üretim merkezi Bursa İnegöl’de bulunuyor. Şirket, meyve suyu, konserve ve dondurulmuş ürünler alanındaki üretiminin önemli bir kısmını ihraç ediyor. Şirketin çoğunluk hissesi, aynı zamanda kurucusu olan Ali Haydar Güçlü ve Doysan Tarım Ürünleri'ne ait. Yüzde 45 hissesi halka açık olan şirket 2 yıl önce mali darboğaza girdi.

14 DURUŞMA GERİDE KALDI
Şirket iki yıl önce iflas erteleme davası açtı. Şirketin, bundan sonraki kaderini, mahkemeden çıkacak karar belirleyecekti. İstanbul Anadolu 8. Asliye Tic. Mahkemesinde görülen davada 14 duruşma yapıldı.

KAYYUM GÖZETİMİ DE KALKTI
Davanın son duruşması dün görüldü. Mahkeme dünkü duruşmada, Frigo Pak için kritik bir karar verdi. Şirketin borca batıklıktan çıktığına hükmeden mahkeme şu kararı verdi: İflas ertelemeye gerek kalmadığından, mahkemece şirket üzerindeki ihtiyati tedbir ve kayyım gözetimi kaldırılmış ve dava sonlandırılmıştır.”

Etiketler bursa Gıda frigo pak