Merkez Bankası faiz kararını açıkladı !

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı !
Güncelleme:

Merkez Bankası, piyasaların kilitlendiği faiz kararını açıkladı.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) kritik faiz kararını açıkladı. PPK, GLP borç verme faizini yüzde 11.75'ten 12.25'e çekti. PPK, politika faizini ise yüzde 8'de sabit tuttu. Faiz kararı öncesi 3.59'ün üstünde olan dolar fiyatları 3.56 seviyesine gerildi.

BEKLENTİLER "SABİT TUTACAK" YÖNÜNDEYDİ

Beklentiler ise, PPK toplantısında politika faizi ile koridorunun alt ve üst bantlarında faizleri sabit tutması beklenirken; geç likidite penceresinde azınlık olarak faiz artış beklentileri yer alıyordu.

DOLAR VE EURO DÜŞÜŞE GEÇTİ

Karar sonrası bankalararası piyasada dolar 3,56 bandında hareket ediyor. Euro 3,88'in üzerinde işlem görüyor.

Teknik açıdan dolar/TL'de 3,55 seviyesinin önemli destek konumunda bulunduğuna işaret eden analistler, olası yükselişlerde 3,6250 ve 3,6500 seviyelerinin direnç konumunda olacağını belirtiyor.

MARTTA POLİTİKA FAİZİNE DOKUNMADI

Merkez Bankası Mart ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz koridorunun alt bandı, politika faizi ve üst bandını sabit tutarken, geç likidite penceresini 75 baz puan artırarak yüzde 11.75 olarak belirlemişti.

AA FİNANS ANKETİ

AA Finans'ın, piyasa beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı da yüzde 8 olan politika faiz oranı, yüzde 7,25 olan faiz koridorunun alt bandı ve yüzde 9,25 olan faiz koridorunun üst bandının sabit tutulacağını öngörüyordu.

Ankete katılan ekonomistlerin 13'ü yüzde 11 olan geç likidite penceresi (GLP) borç verme faiz oranının sabit kalacağını, ekonomistlerin 8'i ise 25-75 baz puanlık artış olabileceğini tahmin ediyordu.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, son yaptığı açıklamada enflasyonun nisan ayında tepe noktasını gördükten sonra kademeli gerileyeceğini, para politikasında sıkı duruşun enflasyonda belirgin bir iyileşme görülene kadar sürdürüleceğini söylemişti.

Seçiniz...