Dr. Zeynel Abidin Erdem’e İspanya’dan sivil liyakat nişanı

Dr. Zeynel Abidin Erdem’e İspanya’dan sivil liyakat nişanı
Güncelleme:

İspanya’nın İzmit Fahri Konsolosu Dr. Zeynel Abidin Erdem’e, İspanya’dan sivil liyakat nişanı

İspanya’nın İzmit Fahri Konsolosu Dr. Zeynel Abidin Erdem’e, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği ve dostluk ilişkilerinin geliştirilmesine yaptığı katkılar nedeniyle, İspanya Kralı Majesteleri Felipe VI. adına Ankara’da düzenlenen bir törenle 22 Eylül 2016 tarihinde İspanya Kraliyeti Sivil Liyakat Nişanı “Encomienda de la Orden de Isabel la Católica “ tevdi ediliyor.

Dr. Zeynel Abidin Erdem ‘in başkan ve başkan yardımcısı olarak görev yaptığı, DEIK Türk–İspanyol İş Konseyi, 1989 yılında, Türkiye ile İspanya arasındaki ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmek için 9. Cumhurbaşkanı Sayın Turgut Özal tarafından kuruldu ve günümüze dek birçok önemli başarıya imza attı.

İspanya Hükümeti’nin Türkiye’yi hedef ülke seçmesi ve iki ülke arasında Ortak Eylem Planı oluşturulmasını takiben İş Konseyi faaliyetleri yoğunluk kazandı ve Türkiye‘nin İspanya‘nın en büyük 7. Ticaret ortağı olmasında büyük rol oynadı.

2006 yılında İspanya’nın İzmit Bölgesi Fahri Konsolosu olarak göreve başlayan Dr. Zeynel Abidin Erdem, “İspanya Kralı Majesteleri Felipe VI.’nin şahsıma takdim edilmesini uygun gördüğü İspanya Kraliyeti Sivil Liyakat Nişanı almaktan bir Türk işadamı olarak ülkem adına gurur duydum. Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği için her zaman en samimi desteği veren İspanya Hükümetine, Ankara ‘da ve İstanbul’da görev yapmış olan Sayın Büyükelçilerimiz, Başkonsoloslarımız ve Ticaret Ataşelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Erdem şunları ekledi: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘ın liderliğinde 2002 yılından beri yaptığımız çalışmalarımız sonuçlarını verdi ve İspanyol şirketlerin son 7 sene içerisinde Türkiye’ye yaptıkları ihracatı yüzde 60 arttı. Ticaret hacmimizin önümüzdeki yıllarda 10 milyar avro seviyesini çıkacağına inanıyorum. İkili ekonomik ilişkiler bakımından Türkiye’deki önemli kamu ihalelerini kazanan şirketlerin sayısının artmasını istiyoruz. Marmaray Projesi’nde Hızlı Tren projeleri, Ankara Metrosu gibi projelerde İspanyol şirketlerinin yer almasından dolayı çok memnunuz “ dedi.

İspanya Kraliyeti Sivil Liyakat Nişanı “Encomienda de la Orden de Isabel la Católica”  İspanya‘nın Ankara Büyükelçisi Rafael Mendívil Peydro tarafından 22 Eylül 2016 tarihinde Ankara‘da yapılacak bir törenle, tarih boyunca dost olan iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği ve sosyal ilişkilerinin geliştirilmesine yaptığı önemli katkılar nedeniyle, bir şükran ifadesi olarak Dr. Zeynel Abidin Erdem‘e sunulacak. Toplantıda İspanya ve Türk Hükümetini temsilen üst düzey bürokratlar ve şirket temsilcilerinin yanı sıra TOBB, DEIK, TÜSİAD, İKV, MÜSİAD, İSO, İTO, TABA AmCham Yönetim Kurulu Üyeleri, Milletvekilleri ve sanatçılardan oluşan davetliler hazır bulunacak.