Uğur Soğutma İhracat Rakamları Açıklandı

Uğur Soğutma İhracat Rakamları Açıklandı
Güncelleme:

Uğur Soğutma Makinaları San. ve Tic. A.Ş. 2015 yılında en çok ihracat yapan firmalar arasında yer aldı.

‘İhracatın Şampiyonlar Ligi’ olarak tanımlanan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından her yıl açıklanan en fazla ihracat yapan 1.000 firmanın yer aldığı listede, 2015 yılında Uğur Soğutma Makinaları San. ve Tic. A.Ş. 130 milyon dolarlık ihracat rakamıyla en çok ihracat yapan firmalar arasında yer aldı.

İhracatta 2015’in ilk 1000 firmasını değerlendiren TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Türkiye’nin 2015’teki 143,9 milyar dolarlık toplam ihracatının yüzde 48,7’sini ilk 500 firma yaptı. İkinci 500 firma ihracatın yüzde 8,8’ini, geri kalan 62 bine yakın firma da toplamın yüzde 42,5’ini gerçekleştirdi. Burada önceki yıllara göre ihracatın tabana yayıldığını görüyoruz” dedi.

Soğutma sektöründe lider konumda yer alan, 140’tan fazla ülkeye ürünlerini ihraç eden ve 300’den fazla ürün çeşidine sahip Uğur, dünyanın önde gelen içecek, dondurulmuş gıda ve dondurma markalarına perakende çözümleri sunuyor. İhracatlarını Ege İhracatçı birlikleri üzerinden yapan Uğur, pazar çeşitliliği konusunda da çeşitli ödüllere sahip Uğur Soğutma Uzakdoğu’dan Avrupa’ya, Kuzey Afrika’dan Güney Amerika’ya kadar çok geniş bir coğrafyaya hitap ediyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre rekortmen ihracatçılar arasında 593 firma ile Marmara Bölgesi lider olurken bunu 138 firma ile Ege Bölgesi ve 83 firma ile İç Anadolu Bölgesi izledi.