Tarım Bakanlığı açıkladı: Çiğ süt desteği 1 TL'ye çıkarıldı

Tarım Bakanlığı açıkladı: Çiğ süt desteği 1 TL'ye çıkarıldı
Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiğ süt üretiminde litre başına verilen 20 kuruş desteğin 1 Mart itibariyle 1 liraya çıkarıldığını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı çiğ süt desteğine açıklama yaptı. Süt üretiminde çiftçilere verilen litre başına 20 kuruş olan destek 1 liraya çıkarıldı. Böylece destek oranı yüzde 400 artırılmış oldu.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, çiğ süt desteği üçer aylık dönemler halinde yeniden değerlendirilecek.

Tarım Bakanlığı açıkladı: Çiğ süt desteği 1 TL'ye çıkarıldı - Resim : 1

TZOB BAŞKANI BAYRAKTAR: ÜRETİMİ ARTIRMAKTAN BAŞKA ÇARE YOK

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Ulusal Süt Konseyi'nin aldığı kararla 8 Aralık 2021 tarihinden geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ sütün tavsiye satış fiyatının brüt 4 lira 70 kuruş olarak belirlediğini anımsattı. Bu fiyatın yeme gelen zamlarla hayata geçmeden anlamını yitirdiğini belirten Bayraktar, "Sürdürülemez fiyatın yeniden revize edilmesi gerektiğini belirttik. Açıklamamızın üzerinden 1,5 ay geçti; ama hala bir adım atılmadı. Ulusal Süt Konseyi neyi bekliyor? Daha fazla hayvanın kesilmesini mi? Daha fazla üreticinin üretimi bırakmasını mı? Yeme zam yapanlar, gübreye zam yapanlar, korkmuyor da siz neden korkuyorsunuz? Süt üretimi durma noktasına gelmiş, seyrediyorsunuz. Ulusal Süt Konseyi'ni görevini yapmaya davet ediyoruz. Bu yükü üreticiye yüklerseniz kaynağı kurutursunuz. Bu durumda tüketici süt ve süt ürünlerine nasıl ulaşacaktır? Süt fiyatları böyle devam ederse daha fazla damızlığın kesileceğini, bunun süt yanında et krizi anlamına da geleceğini bilmiyor musunuz?" dedi