Tatil Kültüründe Yeni Trend Villa Tatili

Tatil Kültüründe Yeni Trend Villa Tatili
Güncelleme:

Son yıllarda tatil sektöründe ciddi bir değişim var ve bu değişimin başlıca nedenlerinden birisi villa tatili.

İnsanlar, yıllardır alışmış oldukları pansiyon ve otel tatili anlayışından ciddi anlamda uzaklaşıyorlar. Bu seçeneklerin yerine, lüks villalarda çok daha rahat ve özgür bir tatil ortamı bulabiliyor insanlar.

Yapılan çoğu araştırma, insanların tatil yaparken yeterince özgür olamamaktan şikayetçi olduklarını göstermekte. Kimi zaman havuza girme saatleri, kimi zaman yemek vakitleri gibi birçok farklı detay; insanların tatil yaparken de mecburi plânlara uymak zorunda kaldığını göstermekte. Oysa ki insanlar her türlü detayı ve plânı tamamen kendilerine göre yapmak istiyorlar. Tam bu noktada ise devreye kiralık villa seçenekleri giriyor.

Kiralık Villalarda Özgür Ortamı Buluyorlar

Özellikle tesettürlü aileler başta olmak üzere villa tatilini tercih eden herkes, özgür ve rahat bir ortamı sonuna kadar bulabiliyorlar. Burada önemli olan detayın, tüm villanın kiralama süreniz boyunca size ait olduğu oluyor. Havuzunuz ortak değil, villa iki ya da üç aşamalı olarak farklı kişilere kiralanmıyor. Doğal olarak tüm villa ve havuz size ait oluyor. Buda her aşamada daha rahat hareket etmenize, havuzdan; genel tatile kadar her noktada daha fazla eğlenmenize olanak tanıyor.

Aslında bu tatil kültürünün uzunca yıllara dayanan bir kültür olduğunu söylemek mümkün. Fakat yıllardır sadece belli bir maddi güce sahip kitleye sunulan tatil seçeneği olması, villa seçeneklerinin kısıtlı olması sektörel olarak büyümeyi engellemekteydi. Şimdi ise, kiralık villa sektörü Kalkan ve Fethiye gibi bölgeler başta olmak üzere; çeşitli noktalarda binlerce farklı villa seçeneğinin yer aldığı ciddi bir sektör durumuna gelmiş halde.

Tesettürlü aileler özellikle son yıllarda villa kültürüne çok daha yakın hareket ediyorlar. İslami otel konseptlerinden ya da haşama giymek zorunda kaldıkları otel ortamlarından daha bağımsız bir konum buluyorlar. Nitekim muhafazakar villalar diye dizayn edilen özel villa seçenekleri; insanlara havuzun dışarıdan görünmediği, tam korunaklı bir ortam sunuyor. Doğal olarak aileler havuza bir arada girebiliyor, bayanlar ve beyler ayrı havuzlara girmek zorunda kalmıyor ya da haşama ile tüm gün dolaşmak durumunda kalınmıyor. İstenildiği gibi havuz keyfi yapılıyor, villada ve bahçede rahat hareket edilebiliyor. Özellikle tesettürlü aileler böyle bir ortamda rahat, eğlenceli tatil süreci yaşama olanağı elde etmiş oluyorlar.

Herkese Uygun Fiyat Aralığı

Özgür ve rahat ortamın yanı sıra, kiralık villa seçeneklerinde ki zengin fiyat artışı da insanları cezbeden bir diğer faktör olmakta. Ortalama 4.000 – 5.000 TL bir ödeme karşısında, 3-6 kişilik bir aile 7 gece süresince villada konaklama yapabiliyorlar. Buda otellere oranla kişi bazlı maddi planlarda daha uygun ve daha kaliteli bir konaklama seçeneği olarak tatilcilere yansıyor.

Tabi sadece uygun fiyatlı seçenekler ağırlıkta değil. www.villacim.com gibi sektörün önemli markalarına baktığımızda; lüks ya da ultra lüks olarak tanımlanan; 7 gece için 10.000 TL ile 20.000 TL arası fiyatlandırması olan villa seçenekleri de mevcut. Bu seçeneklerde, sınırsız bir imkân dahilinde villa tatili yapmak isteyenler adına doğru seçenekler oluyor. Bu seçenekleri gerçek kurumsal firmalar üzerinden araştırmanız, kiralamaları da bu şekilde doğru firmalardan yapmanız; villa tatilinizi daha verimli ve doğru, sorunsuz bir zeminde yapmanıza imkân tanıyacaktır.

Tatil Kültüründe Yeni Trend Villa Tatili - Resim : 1

Ufak Dezavantaj: Villalarda genelde yemek servisi bulunmadığı için, bir villa tatili esnasında yemeğinizi tüm eşyaları mevcut olan villada siz yapabiliyor ya da villaya özel sipariş verebiliyorsunuz. Bu noktada şahsınıza ait bir yazlığa tatile gelmiş gibi düşünebilirsiniz. Tabi bunlar çok ciddi dezavantajlar değil. Zira telefonla marketten temel ihtiyaçları sipariş vermek, dilediğiniz yemek seçeneğini villanıza kadar getirtmek mümkün.

Etiketler advertorial