Ünlü işadamı açıkladı: Atatürk Havalimanı kapanmayacak

Ünlü işadamı açıkladı: Atatürk Havalimanı kapanmayacak

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Atatürk Havalimanı'nın kapanmayacağını söyledi.

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Atatürk Havalimanı’nın kapanmayacağını belirterek, “Bizim 2021 yılına kadar sözleşmemiz var. 3. havalimanı diyelim ki 2019’da bitti, onun kabulleri, THY’nin hazırlanması, her şeyin hazır olması bir günde olmayacak. Atatürk Havalimanı, Ulaştırma Bakanı’nın açıkladığı gilbi ‘City Airport’ olduğunda da yeniden ihale olacak” dedi.

Hürriyet'ten Elifr Ergu'ya konuşan Hamdi Akın, 3. Havalimanı ile birlikte Atatürk Havalimanı'nın kapatılacağı iddiasıyla ilgili şöyle konuştu:

Atatürk Havalimanı kapanmıyor. Bir müteahhit arkadaş “kapanacak” dedi, Ulaştırma Bakanı ise City Airport olacağını açıkladı. Biz resmi ağızdan söylenene itibar ediyoruz. Bizim 2021 yılına kadar sözleşmemiz var. 3’üncü havalimanı diyelim ki 2019’da bitti, onun kabulleri, THY’nin hazırlanması, her şeyin hazır olması bir günde olmayacak... Havacılık kuralları kanla yazılmıştır. Uzun süreli çalışılacaktır üzerinde. Kulesinin organizasyonu, uçaklarla kombinasyon vs…Defalarca eğitimler olacaktır. Hepsi de yapılacak. Bunlar da zaman alacaktır. City Airport olduğunda da yeniden ihale olacak. Daha küçük olacağı için ihale miktarı da düşer. 2-3 milyar dolar değil de 300-500 milyon dolarlık olacak. Çünkü küçülecek.