Uygun faizli kredi kampanyasının şartları belli oldu

Uygun faizli kredi kampanyasının şartları belli oldu
Güncelleme:

AK Parti iktidarının yerel seçimler öncesi hazırlıklarını tamamlamayı hedeflediği uygun faizli konut kredisi kampanyasının şartları belli oldu...

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre ilk evini alana kamu bankaları aracılığıyla düşük faizli kredi desteğinin ekim ayında TBMM'nin açılmasıyla hayata geçmesi bekleniyor.

Hedef kitlesi dar ve orta gelir grubu aileler olan yeni kredi kampanyasıyla ailelerin, kira öder gibi ev sahibi olmalarına imkân sağlanacağı belirtiliyor. Ayrıca yeni sosyal konut projeleri geliştirilerek dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkânının artırılması hedefleniyor. 

Kamunun uygun koşullarda sağladığı konut kredileri ilk kez konut edinimini destekleyecek, dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak şekilde yeni başlayan projelere tesis edilecek.

YÜZDE 1.20 SEVİYESİNDE FAİZ

Sabah'ta yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu ilk kez ev sahibi olmak isteyenler için uygun bir kredilendirme sistemi üzerinde çalışıyor. Buna göre uzun vadeli (180 ay konuşuluyor) bir konut kredisi uygulanması, ilk kez konut alacaklara yüzde 1.20 seviyelerinde faiz ve çeşitli kampanyalar değerlendiriliyor.

 

(Kaynak)