''O an kızımın öldüğünü biliyordum''

''O an kızımın öldüğünü biliyordum''

Ankara katliamının sembol fotoğrafındaki İzzettin Çevik o anları anlattı.

Ankara'daki kanlı saldırıda kızıyla kardeşini kaybeden ve katliamın simge fotoğrafı olan İzzettin Çevik, "O an kızımızın vefat ettiğini biliyordum. Kızıma ve kız kardeşime bakıyordum. Eşim görmesin diye onu kenara çekmeye çalışıyordum. Çok kötüydü" dedi. Çevik, eşininse bir gözünü kaybetme riski olduğunu söyledi.

Habertürk'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre, Başkentte, 10 Ekim Cumartesi günü saat 10.04'te Ankara Garı'nın önünde patlayan 2 canlı bomba, 'barış mitingi' için toplanan 102 insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Cumhuriyet tarihinin en kanlı eylemini anlatan bir fotoğrafsa, hem ulusal hem de uluslararası basında kanlı saldırının sembol karesi olarak hafızalara kazındı. Fotoğrafta, patlamanın ardından kızı Başak Sidar ve kardeşi Nilgün Çevik'i kaybeden İzzettin Çevik, başından yaralanan eşi Hatice Çevik'e sarılıyordu.

"SOL GÖZÜNÜ BÜYÜK İHTİMALLE KAYBETTİ"
Saldırıda eşinin de ciddi biçimde yaralandığını belirten Çevik, "Hatice büyük ihtimalle sol gözünü kaybetti. Artık o gözle yaşayacak, o yürekle yaşayacak" dedi. Eşinin psikolojisinin iyi olmadığını kaydeden Çevik, "Hatice, siyasi çalışmalara ağırlık vermişti. Ankara'da ay sonuna kadar siyasi çalışmalarını yapacaktı. Tedavi olurken psikolojik destek vermişler ancak bir hoca ile görüştük. Önümüzdeki haftadan itibaren sürekli destek alacak. Ben de psikolojik destek alacağım" diye konuştu.