13 köpeğin zehirlendiği olayda gözaltı

13 köpeğin zehirlendiği olayda gözaltı
Güncelleme:

Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki park alanında 13 köpek zehirlenerek öldürüldü. 7 köpeğin kaybolduğu, 6 köpeğin de tedavi altında olduğu açıklandı. Olayı gören vatandaşlar ise gözyaşlarına boğuldu. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Yenimahalle ilçesine bağlı Turgut Özel Mahhalesi´nde, park alanları ile dağlık alanların bulunduğu bölgede, hayvanseverlerin beslediği köpeklerin, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirlenerek öldürüldüğü belirtiliyor. Bölgede şu ana kadar farklı noktalarda, 13 köpek ölüsü bulundu, yaklaşık 7 köpeğin kaybolduğu ve 6 köpeğin de tedavi altına alındığı öğrenildi. Bölge sakinleri köpekleri zehirlediği öne sürülen kişi ya da kişilere tepki gösterip, bulunmaları için emniyete giderek şikayetçi oldu. 

Hayvansever Ali Şahan da topladıkları tavuk eti numunelerini emniyet güçlerine teslim ettiklerini ifade etti.

Şahan, "Hayvanlar, ağzından köpükler çıkartıp birkaç saniye içinde olduğu yere yığıldı ve öldü. Biz bunları bırakan aracı sitelerin güvenlik kameralarından bizzat gördük. Burada yaşanan olay insanları tedirgin etti. Bunlar bulunsun." diye konuştu. 

Öte yandan görgü tanıkları da beyaz bir araçtan kişi veya kişilerce zehirli tavuk eti ve benzeri ürünlerin olay yerine bırakıldığını iddia etti.

Önce Ankara şimdi de Bursa! Korkunç görüntüÖnce Ankara şimdi de Bursa! Korkunç görüntü

Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğünün özel bir ekip kurduğu, olayın çok yönlü araştırıldığı bildirildi.

Ayrıca, olay yerine gelen yaklaşık 200 hayvansever araziye bırakılan zehirli tavuk eti parçalarını toplayıp ekiplere teslim etti. 

13 köpeğin zehirlenmesi olayında bir kişi gözaltında

Ankara-Batıkent'te 13 köpeğin zehirlenmesiyle ilgili soruşturma kapsamında 1 kişi gözaltına alındı.