13 yıllık sır DNA testiyle çözüldü

13 yıllık sır DNA testiyle çözüldü
Güncelleme:

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, 3 yıl önce ormanda bulunduktan sonra kimsesizler mezarlığına gömülen kemik parçalarının, 13 yıldır aranan Bayram T.'ye ait olduğu tespit edildi.

Denizli'nin Çameli ilçesinde yaşayan evli, 1 çocuk babası Bayram T.'un 2009'da kaybolmasıyla ilgili Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri araştırma başlattı.

İnşaat ustası Bayram T.'un (40) çalışmak için 31 Aralık 2009'da Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan arkadaşı Veysel T.'nin (52) yanına gittiğini tespit eden ekipler, T.'nin eşi Kezban T. (48) ve kayınbiraderi Kemal B.'nin (35) ifadelerini aldı. T. çifti ve Kemal B., ifadelerinde T.'nin yanlarına geldiğini ancak yılbaşı gecesi ayrıldığını söyledi. T.'un öldürülmüş olması ihtimalinden şüphelenen ekipler, 3 kişiye yönelik teknik ve fiziki takip başlattı.

Denizli'de yaşamaya başlayan T. çiftinin olay sırasında kaldıkları Muğla'daki evde 4 ay önce arama yapıldı. Duvarda kan izlerine rastlayan polis ekipleri örnekler aldı. Ancak aradan geçen sürede kanın bozulması nedeniyle DNA eşleştirilmesi yapılamadı. Konuyu takip eden ekipler, Kezban- Veysel T. çiftini, ardından da kayınbiraderi Kemal B.'yi Denizli'de tekrar gözaltına aldı.

KEMİK PARÇALARI KAYIP BAYRAM T.'YE AİT ÇIKTI
Önce çelişkili ifadeler veren Kezban T., daha sonra gerçeği anlattı. İfadesinde Bayram T.'yi Muğla'ya çağırdıklarını söyleyen Kezban T., kendisiyle birlikte olduğu gerekçesiyle eşi Veysel T. tarafından tabancayla öldürüldüğünü, cesedi ise dere yatağına gömdüklerini itiraf etti. Ekipler, geçen 29 Kasım'da T.'nin öldürüldükten sonra gömüldüğü Muğla'nın Menteşe ilçesi Kozağaç Mahallesi'ne gitti. Gözaltına alınan Kezban T. ile kardeşi Kemal B., T.'yi gömdükleri yeri polise gösterdi. Polis ve jandarma ekipleri, 2 kardeşin gösterdiği ormanda kazı çalışmaları yaparak T.'un cesedini aradı.

Aramalardan sonuç alınamazken, bölgede yaşayan bir kişinin 2018-2019 yılında Bayram T.'nin gömüldüğü öne sürülen noktada insan kafatası, kemikler ve ayakkabı bulduğu ve kemiklerin kimsesizler mezarlığına gömüldüğü ortaya çıktı. 3 yıl önce kimsesizler mezarlığına gömülen kemikler üzerinde örnekler alınarak DNA testine gönderildi.

İzmir Adli Tıp Kurumunda yapılan DNA testinde kemiklerin 13 yıl önce öldürülen Bayram T.'ye ait olduğu belirlendi. Soruşturma kapsamında T. öldürülmesiyle ilgili gözaltı alınan suçlarını kabul eden Kezban T., eşi Veysel T. ve kardeşi Kemal B. tutuklandı.