15 yaşındaki Yağmur polis kurşunuyla ölmüştü... 2 polis için karar verildi

15 yaşındaki Yağmur polis kurşunuyla ölmüştü... 2 polis için karar verildi
Güncelleme:

İstanbul'da D-100 karayolunda yaşanan kovalamaca sırasında polisin açtığı ateş sonucu 15 yaşındaki Yağmur'un öldüğü olay sonrası gözaltına alınan sürücü ve 2 polis memuru serbest bırakıldı.

Bakırköy'de 'dur' ihtarına uymayıp kaçan sürücü Serhat K. (22) ile polis arasında yaşanan kovalamacada polisin açtığı ateş sonucu aynı araçta bulunan Yağmur A. hayatını kaybetti. Vücuduna 4 kurşun isabet eden Yağmur A. bugün defnedildi.

"NASIL KATLANACAĞIM BU ACIYA"
Kızının ölümünden sorumlu olanlara tepki gösteren Nurten A., "Saat 13.30 gibi aradım, 'kızım ne yapıyorsun?' dedim, 'anne erken geleceğim, dolaşıyorum' dedi. Ardından 14.30'da ve 15.00'te arıyorum cevap vermiyor meğer kızım o saatte ölmüş. Kızımın bir tek saçı kaldı elimde. Ne yapabilirim siz söyleyin, nasıl katlanacağım bu acıya?" diyerek, gözyaşı döktü.

Serhat K.'dan da şikayetçi olacağını belirten anne, "O çocuğun yaşı büyük, benim kızım ise daha ufak. Ne hakla benim kızımı arabayla gezdiriyor? Ölene kadar ondan da şikayetçiyim" dedi.

"KİMİN NE CEZASI VARSA ÇEKMELİ"
Baba Coşkun A. ise "Sonu nereye kadar varırsa gideceğim. Yağmur neşeli bir çocuktu, kediyi yolda görse eve getirirdi. Kimin ne cezası varsa sonuna kadar çekecek" ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili 2 polis gözaltına alınırken, Yağmur A.'nın dayısı Metin G. yaşananları şöyle anlattı: "Arkadaşları ile Bakırköy'de dolaşıyormuş. Polis çevirmesine denk gelmişler ve korkmuşlar. Polisten kaçmaya çalışmışlar tabi poliste kovalamış. Polis bunları kavşakta yakalamış, sonra arabayla çarpmış" dedi.

Tekrar kaçmaya çalışırken polislerin ateş açtığını belirten G., "Benim yeğenimin hiçbir suçu yok o daha çocuk, 2006 doğumluydu. Dün dolaşıp 'Geleceğim' dedi. Benim yeğenim tertemiz bir çocuktu. Bu davanın ölene kadar arkasındayım, o polislere her türlü cezayı aldıracağım. Avukat tuttuk, dava açacağız."

KAÇAN SÜRÜCÜ VE POLİSLER SERBEST BIRAKILDI
Konuya ilişkin yapılan soruşturmada 2 polis ve otomobil sürücüsü Serhat K. bugün Bakırköy Adalet Sarayına sevk edildi. K. hakkında "konutu terk etmemek" ve "yurt dışına çıkış yasağı" adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı. Olaya karışan 2 polis memuru ise savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

DHA