Bir kadın cinayeti daha: Öldürüp, intihar etti dedi, ''yaşatın'' diye bağırdı

Bir kadın cinayeti daha: Öldürüp, intihar etti dedi, ''yaşatın'' diye bağırdı
Güncelleme:

İzmit'te 25 yaşındaki bir genç kadını tabancayla vurarak öldürüp, "intihar etti" diyerek yardım isteyen zanlının genç kadına müdahale eden sağlık çalışanların "onu yaşatın" diye bağırdığı anlara dair görüntüleri ortaya çıktı.

Olay, dün sabaha karşı İzmit ilçesine bağlı Akçakoca Mahallesi’nde meydana geldi. M.K., evine gittiği arkadaşı S.K. ile tartıştı. Tartışma sırasında M.K., yanında bulunan tabancayı ateşledi. Göğsünden vurulan S.K. ağır yaralandı. M.K.'ın, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp, S.K.’ın intihar ettiğini söylemesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. S.K., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Polis ekiplerince gözaltına alınan M.K., emniyette verdiği ifadede S.K.’ın silahı ateşleyip, kendini vurarak, intihar ettiğini söyledi. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri yaptığı incelemede tabancayı M.K.’ın ateşlediğini tespit etti. M.K., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kocaeli Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. M.K.'ın, hem emniyet hem de savcılık ifadesinde S.K.’ı öldürmediğini söylediği, çıkan tartışmada silahı alarak intihar ettiğini söylediği öğrenildi.

'BEN ÖLDÜRDÜM, YAŞIYOR MU'

Öte yandan, olaydan sonra S.K.’ın ambulansa alındığı sırada yaşananların kamera görüntüleri ortaya çıktı. Bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, M.K.’ın sağlık ekiplerine seslenerek “Abla beni öldürün ne olur abla. Abla ben öldürdüm. Abla yaşıyor ama valla ben öldürdüm. Yaşıyor mu ? ” dediği anlar yer aldı. Sık sık “yaşatın” diye bağıran M.K.’ın “Ben yapmadım. Yaşayamam abi. Bu nasıl iştir abi?” cümleleriyle bağırdığı anlar da kameraya yansıdı. (DHA)

DHA