Birçok ilde Öcalan protestosu ! Gözaltılar var

Birçok ilde Öcalan protestosu ! Gözaltılar var

Bazı illerde terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişini protesto etmek isteyen gruplara polis müdahale etti.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişini protesto etmek amacıyla yürüyüş yapmak isteyen gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Bunun üzerine olaylar çıkarken, yer yer silah sesleri de duyuldu.

Birçok ilde Öcalan protestosu ! Gözaltılar var

Diyarbakır'da DBP, HDP, KJA ve DEM-GENÇ'in çağrısı üzerine, terör örgütü PKK'nın İmralı Cezaevi'nde bulunan lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 17'nci yıldönümü nedeniyle yürüyüş yapılmak istendi. Bu çerçevede, aralarında HDP Diyarbakır milletvekili Sibel Yiğitalp, KJA Sözcüsü Ayla Akat Ata ile DBP ve HDP il eş başkanlarının da bulunduğu grup, Bağlar ilçesindeki Batıkent Meydanı'nda toplandı. Burada basın açıklaması yapan grup, daha sonra terör örgütü ve Öcalan lehine sloganlar atarak, yürüyüşe geçti. Polis ise, "dağılın" şeklindeki anonslarına aldırış etmeyen gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Birçok ilde Öcalan protestosu ! Gözaltılar var

Müdahalenin ardından grup dağılarak, ara sokaklara kaçtı. Daha sonra başta Emek olmak üzere bölgedeki çeşitli caddelerde toplanan gruplar, barikatlar kurarak, kendilerine müdahale etmek için gelen polis ekiplerine, taş ve havai fişeklerle saldırdı. Yer yer silah seslerinin de duyulduğu bölgede, olaylar sürüyor.

Birçok ilde Öcalan protestosu ! Gözaltılar var

MARDİN

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde izinsiz gösteri düzenleyen gruba güvenlik güçleri müdahalede bulundu.

Ömür boyu hapse mahkum edilen terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıl dönümü bahanesiyle aralarında HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan ve Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Ası'ın da bulunduğu bir grup Özgürlük Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Güvenlik güçleri, izin alınmadığı gerekçesiyle basın açıklamasına müsaade edilmeyeceğini belirtmesi üzerine grup dağıldı ancak gruptan ayrılan bazı kişiler, Berçem Mahallesi'nde barikat kurduğu yolu trafiğe kapattı. İkaza rağmen yürüyüşe geçerek güvenlik güçlerine taş atan gruba biber gazı ile müdahale edildi.

Müdahalenin ardından gruptakiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Birçok ilde Öcalan protestosu ! Gözaltılar var

BATMAN

Batman'da Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 17'nci yıl dönümünü nedeniyle çıkan olaylarda 14 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın, Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 17'nci yıl dönümü olan 15 Şubat nedeniyle Batman'da farklı noktalarda olaylar çıktı. Kepenk kapatma eyleminin devam ettiği şehirde olaylar çıktı. Bir grup yolu trafiğe kapatarak devriye gezen polis araçlarına taşlı saldırıda bulundu. Polis ile göstericiler arasında gerginlik yaşandı. Polis, TOMA ve biber gazı ile müdahale etti. Yaşanan olaylarda 14 kişi gözaltına alındı. İlde zaman zaman gerginlik yaşanmaya devam ediyor. Güvenlik güçleri güvenlik önlemi aldı.

ŞANLIURFA

PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının 17. yıl dönümü bahanesi ile çeşitli gösteri ve basın açıklamasında bulunan PKK yandaşı 16 kişi gözaltına alındı. Aralarında çocukların da olduğu Birecik'te 6, Viranşehir'de 10 kişi olmak üzere 16 kişi gözaltına alındı.

 

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının 17. yıl dönümünü protesto eden gruplara yönelik Birecik ve Viranşehir'de operasyon düzenlendi. Aralarında çocukların da olduğu 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan PKK sempatizanları Çocuk Şube ve Terörle Mücadele Şube'de sorguya alındı. Bu arada, dün gece Eyübiye ilçesinde taşkınlık çıkarmak isteyen bir grup polis müdahalesi ile dağıtıldı.

 

VAN

Van'da izinsiz gösteri düzenleyen gruba güvenlik güçlerince müdahale edildi.

Ömür boyu hapse mahkum edilen terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü bahanesiyle İpekyolu ilçesindeki sebze hali kavşağında toplanan, aralarında HDP Van Milletvekilleri Adem Geveri ile Tuğba Hezer'in de bulunduğu grup, İkinisan Caddesi'ne yürüdü.

Milletvekili Hezer'in, yaptığı açıklamanın ardından yüzleri kapalı grup, güvenlik güçlerine taşlarla saldırdı.

Polis ekiplerinin tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ettiği grup, ara sokaklara dağıldı.

Ekipler tarafından gözaltına alınan 6 kişi, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

iha-20160215aw660238-5.jpg

MUŞ

Muş'ta, Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Belediye meydanında bir araya gelen Muş Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri adına açıklama yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetim kurulu üyesi Sinan Ertuğrul, ABD ve Rusya başta olmak üzere Orta Doğu toprakları üzerinde kirli siyaset yapan güçlerin komplo gerçekleştirdiğini iddia etti. Komplonun halkların özgürlüklerinden yana duruşuyla boşa çıkarıldığını ifade eden Sinan Ertuğrul, demokrasi ve onurlu barış mücadelesinin bu süre içerisinde öne çıktığını ve egemenlerin savaşa dayalı inkar siyasetinin iflas ettiğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan ise, çözümün İmralı'da olduğunu savundu.

Yapılan konuşmanın ardından platform üyeleri olay çıkarmadan dağıldı.

cha-2013727-1.jpg

HAKKARİ

Hakkari'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Metin Besi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıl dönümü bahanesiyle yaptığı açıklamada, eylem çağrısında bulunduğu iddiasıyla Besi hakkında soruşturma başlatıldı.

Besi, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince parti binasında gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Besi, dün yaptığı açıklamada, il genelinde kontak ve kepenk kapatma ile okulların boykot edilmesi çağrısında bulunmuştu.

iha-20160215aw660433-1-t.jpg

IĞDIR

Iğdır'da, 15 Şubat nedeniyle yapılan basın açıklamasının ardından dört kişi gözaltına alındı.

Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasının yapıldığı alana yakın olan bazı cadde ve sokaklarda esnaf kepenk açmadı. BDP Iğdır İl Eş Başkanı Oğuz Ok'un okuduğu basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi düzenleyen grup olaysız dağıldı.

Kentte yoğun güvenlik önlemi alan polis, basın açıklamasına katılan 4 kişiyi gözaltına aldı.