Bu sefer de FETÖ ile dolandırdılar

Bu sefer de FETÖ ile dolandırdılar

Dolandırıcılar telefonda "FETÖ'ye para aktarmışsınız" diye kandırdıkları vatandaşın 50 bin TL parasını çaldı.

Bursa'da, telefonla aradığı kişiye kendisini "polis" olarak tanıtan dolandırıcı, "Banka hesaplarınızdan FETÖ'ye para aktarılmış. Suçsuz olduğunuzu biliyoruz. Ama banka hesaplarındaki tüm paraları bize göndermeniz gerekli" yalanıyla 50 bin lira dolandırdı.

Merkez Nilüfer İlçesi'nde Ö.Ö. adlı kişiyi arayan ve kendisini "polis" olarak tanıtan 29 yaşındaki Ramazan D., "Banka hesaplarınızdan Fethullahçı Terör Örgütü'ne para yardımı yapılmış. Sizin suçsuz olduğunuzu biliyoruz. Ama banka hesaplarındaki tüm paraları bize göndermeniz gerekli. Paraların seri numaralarını karşılaştırma yapacağız. Daha sonra size geri vereceğiz. Yani sizi temize çıkartacağız" dedi. Gelen telefon nedeniyle korkan Ö.Ö., kendisini polis olarak tanıtan Ramazan D.'nin verdiği banka hesabına 50 bin lira havale yaptı. Daha sonra Ramazan D.'yi arayan Ö.Ö., telefonuna ulaşamayınca dolandırıldığın fark edip polise başvurdu.

HAVAALANINDA PARAYI ÇEKERKEN YAKALANDI

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, şüpheli Ramazan D.'nin verdiği banka hesaplarını ve cep telefonunu takibe aldı. Ramazan D.'nin, İstanbul Atatürk Havaalanında olduğunu tespit eden Bursa Polisi, İstanbul Polisi ile irtibata geçerek şüphelinin havaalanında olduğunu söyledi. Havaalanında operasyonda düzenleyen polis, şüpheli Ramazan D.'yi parayı ATM'den çekerken yakalandı. İfadesi alınmak üzere Bursa'ya getirilen Ramazan D., "Paraya ihtiyacım olduğu için böyle bir şey yaptım" dedi.

Ramazan D., sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DHA