Cenazede ''bozkurt işareti'' gerginliği

Cenazede ''bozkurt işareti'' gerginliği

Şanlıurfa'daki saldırıda hayatını kaybeden iki kişinin cenazesinde bozkurt işareti yapan kişilerle cenazedekiler arasında gerginlik çıktı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısında ölen Ferdane ve oğlu Nartan Kılıç için HDP il binası önünde tören yapıldı

Polis, törenin yapılacağı cadde ve bağlantı yollarını trafiğe  kapatırken, İlJandarma Komutanlığına ait eğitimli bomba arama köpeği, tören  alanı ve konuşma platformunda arama yaptı.

Törene katılanlar, polis ekipleri ve HDP'li gençler tarafından  arandıktan sonra alana alındı.

Siyah flama asılan parti binası önünde toplananlar, terör örgütü IŞİD aleyhine sık sık slogan attı. Bunun ardından Ferdane ve Nartan Kılıç'ın tabutları  tören alanına getirildi. 
 
HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak, törende yaptığı konuşmada, 7  Haziran'da Bursa'da partisinden milletvekili adayı olan Metin Kılıç'ın eşi  Ferdane ve oğlu Nartan Kılıç'ın cenaze töreni için toplandıklarını söyledi.

Suruç'taki saldırıyı lanet ve nefretle kınadıklarını belirten Kolçak,  "Başta Ferdane ve Nartan yoldaşlarımız olmak üzere 32 devrimci yoldaşımızın anısı  önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz. Onlara buradan şu sözü veriyorum,  sevgili  Ferdane ve Nartan sizi çok kısa bir sürede tanıdım ama size söz, sizin o güzel  yüreğinizi, o dostluk ruhunuzu, o halkların birlikteliğine inancınızı  mücadelemizde esas alacağız. Sizleri asla ve asla unutmayacağız" diye konuştu. 
 
 HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ise Suruç'ta bir katliam  yaşandığını ifade etti. 
 
 Olaydan yara almadan kurtulan Güjan Ceylan da Ferdane ve Nartan  Kılıç'ın, demokrasi ve barış için mücadele ettiğini anlattı. 
 
 Onların ve beraberindeki grubun, Kobani'nin çocuklarına nefes olmak  istediğini dile getiren Ceylan, şunları kaydetti: 
 
 "Bu süreçte ne Çerkez kimliğine sıkışıp Türkiye gerçeklerine ve  mücadeleye sırtlarını döndüler, ne de bu mücadele sırasında Adige ve Abhaz  kimliklerini unuttular. Onları katledenler tarihin çöplüklerinde ait oldukları  yere isimlerini yazdırırken Adige ve Abhaz halklarının asla hafızalardan  çıkarmayacağı Nartan ve Ferdane'nin bıraktığı mirası, halkların birlikteliği  inancını çok daha yukarıya taşıyacağımıza, anılarının huzurunda söz veriyoruz." 
 
Daha sonra cenaze nakil aracından alınan tabutlar, platformun önüne  konuldu. Bu işlem sırasında Ferdane Kılıç'ın cenazesini kadınlar, Nartan Kılıç'ın  cenazesini ise gençler taşıdı. Bu sırada Metin Kılıç ve saldırıdan yaralı  kurtulan kızı Sinem Kılıç'ın ağladığı görüldü. 
 
 Saygı duruşunda bulunulmasının ardından bir süre daha omuzlarda  taşınan tabutlar, cenaze nakil aracıyla partililerin oluşturduğu konvoy eşliğinde  ailenin merkez Nilüfer ilçesi Ataevler Mahallesi'ndeki evinin önüne götürüldü. 
 
 Araçların hareketi sırasında Acemler semtinde bir otomobildeki  kişiler, "bozkurt işareti" yaptı. Konvoydakiler bu aracı durdurdu ve iki grup  arasında arbede çıktı. Polisin araya girmesiyle olay büyümeden taraflar ayrıldı.