Çifte cinayetin görüntüleri ortaya çıktı

Güncelleme:

Antalya'nın Aksu ilçesinde İsmail Y.'nin 2 kişiyi öldürüp, 3 kişiyi yaraladığı silahlı saldırıya ilişkin görüntüler 4 ay sonra ortaya çıktı.

Antalya'nın Aksu ilçesinde İsmail Y.'nin (66) 2 kişiyi öldürüp, 3 kişiyi yaraladığı anlara ilişkin görüntüler, olaydan 4 ay sonra ortaya çıktı. 4 kez ömür boyu hapis cezasıyla yargılanan İsmail Y., işlediği cinayet ile yaralama suçunun ardından bir markete gidip aldığı dondurmayı yedikten sonra jandarmaya teslim olmuştu.

Olay, 17 Ağustos sabahı Antalya'nın Aksu ilçesine bağlı Yurtpınar Mahallesi Yenimahalle mevkisinde meydana geldi. İsmail Y., bitişik evde yaşayan, aralarında arsa yüzünden anlaşmazlık bulunan ve kendisiyle aynı adı taşıyan yeğeni İsmail Y.'nin (33) evinin önüne gitti. Amca İsmail Y., aracına bindiği sırada yeğenine av tüfeğiyle ateş etti. Yeğen İsmail Y. aracından inip kaçmaya çalışırken amca Y., tüfeği art arda ateşledi. İsmail Y., olay yerinde hayatını kaybetti. Amca İsmail Y., silah sesini duyup evden çıkan yengesi Şerife Y. (65) ile yeğeninin eşi Zahide Y.'ye (32) da ateş açtı. Şerife Y. göğsünden, gelini Zahide Y.’yi ise ellerinden vurdu. İsmail Y.’ın, tüfekle çevreye rasgele ateş etmesi esnasında Tuğba A. (33) adlı kadın da yaralandı. Olay yerine yakın bir seraya giderek orada çalışan Veli U.'yu (33) da vurarak öldürdü. Bir marketten aldığı dondurmayı yedikten sonra da İsmail Y., Aksu İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek teslim oldu.

SONRASINDA SERA ÇALIŞANINI VURDU
Olaydan 4 ay sonra İsmail Y.’nin 17 Ağustos tarihinde serada öldürdüğü Veli U.’yla ilgili görüntüler de ortaya çıktı. Sera kamerasına yansıyan görüntülerde, İsmail Y.'nin kamyoneti ile Veli U.'nun serasına geldiği, kamyonetten inen İsmail Y.'nin serada çalışan Veli U.'ya bir şeyler söylediği, tüfeği alıp Veli U.'ya iki kez ateş ettiği görüldü. Kamyonetin yolcu koltuğu tarafına yürüyerek giden İsmail Y.'ın tüfeği tekrar doldurduğu, Veli U.'nun yanına tekrar giderken kameranın görüş alanından çıktığı görüntülere yansıdı. 10 saniye sonra tekrar kameranın görüş açısına giren İsmail Y.'nin, Veli U.'ya tekrar nişan alarak bir kez daha ateş ettiği, sonrasında tüfeği kamyonetin kasasına koyup, aracıyla geri geri giderek bölgeden uzaklaşırke; birkaç dakika sonra ise Veli U.'yu hastaneye yetiştirmeye çalışan otomobilin hızla olay yerinden uzaklaştığı görüntülere yansıdı.

JANDARMA OLAY YERİNE GELDİ
İhbar üzerine Jandarma ve sağlık ekipleri olay yerinde İsmail Y.'ın cansız bedeniyle karşılaştı. Yaralı Şerife Y. Kepez Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alınırken, Zahide Y.'nin tedavisi olay yerinde yapıldı. İsmail Y.'ın rasgele çevreye açtığı ateş nedeniyle, olay yerine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki bir evde yaşayan Tuğba A. adlı genç kızın da yaralandığı ortaya çıktı. Tuğba A. da hastanede tedaviye alındı. Olay yerinde yapılan incelemede, 20'den fazla boş kovan bulundu. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İsmail Y., 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

ÖMÜR BOYU CEZAYI DUYDU, BAYGINLIK GEÇİRDİ
Hakkında hazırlanan ve Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, İsmail Y. hakkında 4 kez ömür boyu hapis cezası istendi. İsmail Y.'nin 'kasten yaralama' suçundan da cezalandırılması talep edildi. Tutuklu sanık İsmail Y., geçen ay Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Karar duruşmasına İsmail Y., tutuklu bulunduğu cezaevinden, SEGBİS aracılığıyla katıldı. Tutuklu sanık İsmail Y., cinayetleri haksız tahrik altında işlediğini belirterek suçsuz olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, İsmail Y.'ı, yeğeni İsmail Y. ile komşusu Veli U.'yu öldürmekten 2 kez ömür boyu hapis cezasına, 3 kişiyi yaralamaktan da 26 yıl 6 ay hapse mahkum etti. Kararı öğrenen İsmail Y., baygınlık geçirdi.

DHA