Ege Denizi'nde anne ile bebeğin ölüm kalım savaşı

Ege Denizi'nde anne ile bebeğin ölüm kalım savaşı

İzmir açıklarında kaçakları taşıyan botun alabora olması sonucu anne ve bebeğinin yaşam mücadelesi kameraya yansıdı.

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, Suriyelileri taşıyan botun alabora olması sonucu kaybolan 2 kişi aranıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince operasyon sırasında çekilen görüntülerde, anne ve bebeğinin denizdeki yaşam mücadelesi görülüyor.

Ege Denizi'nde Suriyelileri taşıyan botun alabora olması  sonucu bir kişinin öldüğü, 42 kişinin kurtarıldığı olayda kaybolan 2 kişi için  arama çalışmaları sürüyor.

Salih Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, dün, Çeşme  Arslanburnu mevkisinden Yunan adalarına geçmek için denize açılanların bulunduğu  botun olumsuz hava koşulları nedeniyle battığı anımsatıldı.

Üç sahil güvenlik botu ve helikopterle 42 kişinin kurtarıldığı ve bir  kişinin cesedine ulaşıldığı ifade edilen açıklamada, kurtarılanların ifadeleri  doğrultusunda 2 kişinin kayıp olduğunun saptandığı ve bu doğrultuda arama  çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

ANNE VE BEBEĞİN ÖLÜM KALIM SAVAŞI - FOTO GALERİ

Salih Güvenlik Komutanlığınca basına servis edilen operasyon  görüntülerinde, denizde şambrel içerisindeki anne ve bebeğinin yaşam mücadelesi  görülüyor. Anne ve bebeğinin yardımına Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı  helikopterindeki arama kurtarma görevlileri yetişiyor. Dalgıç yardımıyla özel  aparatla helikoptere alınan anne ve bebeği battaniyeye sarılıyor. Bebeğe,  helikopter personeli tarafından da ilgi gösteriliyor.

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, aralarında kadın ve çocukların da  bulunduğu Suriyelileri taşıyan botun battığı ihbarı üzerine Sahil Güvenlik  Komutanlığı ekipleri, denizden ve havadan arama kurtarma çalışması başlatmıştı.  Operasyonda, 42 kişi kurtarılırken, bir kişinin cesedine ulaşılmış, 2 kişinin de  kayıp olduğu belirlenmişti.