''Eller yukarı'' cinayetinde şok ifade: ''Şaka yapıyordum''

''Eller yukarı'' cinayetinde şok ifade: ''Şaka yapıyordum''
Güncelleme:

Antalya'da 19 yaşındaki bir gencin tabancayla vurularak öldürülmesi sonrasında açılan davada öldürülen gencin katil zanlısı arkadaşı "şaka maksatlı silahı doğrulttum birden patladı" dedi.

Antalya'da arkadaşı A.A.'ı (19) başından tabancayla vurup ölümüne neden olan O.T. (19) duruşmadaki savunmasında, A.A. ile yakın arkadaş olduklarını, aralarında husumet olmadığını belirterek, “Boş olduğundan emin olduğum için tabancayı alıp şaka maksatlı 'Eller yukarı' diyerek silahı doğrulttum, tetiğe basınca birden patladı" dedi.

Olay, 12 Şubat saat 17.00 sularında Döşemealtı ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde meydana geldi. O.T.'in elindeki tabanca ateş alınca arkadaşı A.A. alnından vuruldu. Sağlık ekiplerince hastaneye götürülen A.A., 13 Şubat'ta hayatını kaybetti. O.T. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede şüpheli O.T.'in 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapisle cezalandırılması talep edildi.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya sanık O.T., kaldığı cezaevinden SEGBİS ile katıldı. Şikayetçi ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. O.T. savunmasında, maktulün ailesine başsağlığı dileyerek, özür diledi. A.A. ile yakın arkadaş olduklarını, her hafta sonu buluştuklarını aktaran O.T., olay günü saat 12.00 sularında A.A.'ın kendisini aradığını ve buluştuklarını, daha sonra gezdiklerini anlattı. O.T., “Bir süre dolaştıktan sonra A.A.'ın babası arayarak aracı geri istedi. Biz de Döşemealtı tarafında A.A.'ın ikametine doğru yola çıktık. Aracı A.A.'ın evlerinin önüne bıraktık. Evimizin yakınlarında bulunan markete gidip pizza aldık, başka bir markete de gidip kola aldık. Daha sonra bizim eve gittik" dedi.

'ŞAKA MAKSATLI 'ELLER YUKARI' DİYEREK SİLAHI DOĞRULTTUM'

Evin önünde annesinin mahalleden komşularıyla oturduğunu, onlara selam verip A.A. ile eve girdiğini aktaran O.T., “Annemden pizzayı pişirmek için yardım istedim. Annem pizzayı fırına koyup tekrar dışarı çıktı. A.A. benden şarj aleti istedi. Şarj aletini almak için yukarı çıktım, daha sonra aşağıya geldim. A.A., daha önce babamın tabancasından haberi olduğu için benden silahı istedi. Annem ve babamın odasından yerini daha önceden bildiğim tabancayı ve mermileri alarak A.A.'ın yanına indim. Tabancanın şarjörünü çıkarttım, doldur boşalt yaparak kontrol ettim. Boş olduğundan emin olduktan sonra poşetle birlikte A.A.'a verdim. Masanın üzerinde silah duruyordu. Daha önce tabancayı doldur boşalt yapıp boş olduğundan emin olduğum için tabancayı alıp şaka maksatlı 'Eller yukarı' diyerek silahı doğrulttum, tetiğe basınca birden patladı" diye konuştu.

'A.A.'IN YARALANDIĞINI GÖRÜNCE ÇOK KORKTUM'

O.T., silah birden patlayınca çok korktuğunu belirterek, "A.A.'ın yaralandığını görünce panik oldum. Hemen yukarı annemin yanına çıktım. Annem ve ağabeyim Muhammed Ali'ye A.A.'ı yanlışlıkla vurduğumu söyledim. Onlar önce bana inanmadı, daha sonra aşağıya indiler. Annem ağlayarak A.A.'a tampon yaptı. Şok halinde anneme 'Ne yapacağız' diye sordum. O 'Hemen ambulansı ara' dedi. Ambulansı kendi telefonumdan aradım ancak geç gelebilir diye hemen markete koşarak gittim. Market sahibi Ali K.'den araç ve yardım istedim. Sonra tekrar koşarak eve geldim. Bu sırada ambulans ve polis ekipleri de gelmişti. Polis beni çağırdı, ben de kazayla A.A.'ı vurduğumu söyledim. Tabancayı da teslim ettim" dedi.

'ÇOK PİŞMANIM BERAATIMI TALEP EDİYORUM'

Olayın kazayla gerçekleştiğini iddia eden O.T., “A.A. sanırım silahla oynamış. A.A.'ın cebinde de üç adet mermi bulundu. Şarjöre mermileri A.A. koymuş olabilir. Kendisine silahı boş olarak teslim etmiştim. Mutfağa devamlı pizzaları kontrol etmek için gidip geliyordum. Bu şekilde gidip geldiğimde A.A.'ın silahla oynadığını gördüm ancak mermiyi şarjöre koyup koymadığını görmedim. A.A. ile aramızda kesinlikle bir husumet yoktu ve tartışma olmadı. Olay günü de ve olaydan önce de herhangi bir kavga yaşamadık. Çok pişmanım, A.A. benim kardeşim gibiydi, böyle olsun istemezdim. Beraatımı talep ediyorum" diye konuştu.

'SAVUNMALARI SAMİMİ GÖRMÜYORUM'

A.A.'ın babası Y.A., sanıkla evlerinin arasında 300-400 metre olduğunu belirterek, “Olay günü sanık böyle bir olay olduğunda gelip benden yardım isteyebilirdi. Sanık ambulans, polis geldikten ve her şey olduktan sonra gelip haber verdi. Yardım istemek için gelmedi. Savunmalarını samimi görmüyorum. Bu yüzden sanığın cezalandırılmasını talep ederim" dedi. A.A.'ın annesi Ç.A. ise “Sanıktan şikayetçiyim. Eşimin dediklerine katılıyorum. Oğlum ve sanığın bahsettiği kadar yakın olduklarını düşünmüyorum, sanığın cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, telefon kayıtlarının incelenmesine, sanık O.T.'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. (DHA)

DHA