İstanbul'da AK Partili belediyenin proje inşatında çökme

İstanbul'da AK Partili belediyenin proje inşatında çökme
Güncelleme:

AK Partili Üsküdar Belediyesi'nin katlı otopark, pazar yeri ve yüzme havuzu projesinin inşaatı sırasında istinat duvarı çöktü.

AK Partili Üsküdar Belediyesi'nin katlı otopark, pazar yeri ve yüzme havuzu projesinin yapılacağı inşaat alanındaki çalışma sırasında toprak kayması yaşandı. İstinat duvarı büyük bir gürültü çökerken, yandaki binanın giriş katında bulunan dairede hasar meydana geldi.

Olay dün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Katlı otopark, pazar yeri ve yüzme havuzunun yapılacağı inşaat alanındaki çalışma sırasında toprak kayması yaşandı.

DHA'da yer alan habere göre istinat duvarı büyük bir gürültüyle çöktü. Çevrede korku ve panik yaşandı. Sesi duyarak kendilerini dışarı atan bina sakinleri uzun süre olayın şokunu atlatamadı. Çöken istinat duvarı nedeniyle bitişiğindeki 7 katlı binanın giriş katındaki dairede hasar meydana geldi. Olay yerine polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Üsküdar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve inşaat yetkilileri site sakinlerinin dairelerinde ikamet etmelerinde bir sakınca yoktur yazılı bir açıklama gönderdi.

AK Partili Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 23 Mayıs'ta projenin başladığını duyurmuştu.